„Un an cu bune și cu rele“ pentru Aurel Băra, directorul Reșița Reductoare

a

Fost „UCMR-ist“ de profesie, inginerul Aurel Băra a reușit ceea ce nimeni nu mai spera: readucerea societății RRR Reșița Reductoare&Regenerabile pe linia de plutire, din punct de vedere economic. O fabrică cu tradiție în Reșița muncitorească, un nume care a făcut înconjurul lumii. Greu dar nu imposibil, pare să-și fi spus Aurel Băra, care a luat măsuri dure dar necesare, astfel încât a readus la viață o întreprindere reșițeană de valoare. În exclusivitate pentru Reper 24, directorul RRR încearcă o retrospectivă a ceea ce a însemnat anul 2020 pentru domnia sa și pentru fabrica de reductoare pe care o conduce:

„Din punct de vedere al societății, un an bun până la un moment dat, pentru că am reușit să scoatem societatea din insolvență, și aici mă refer la întreg colectivul Reșița Reductoare. Suntem în rândul societăților sănătoase din punct de vedere economic. Din punct de vedere al virusului, a fost un an prost; pe deoparte o situație care ridică mari probleme sanitare umanității, pe partea cealaltă ne-a prins nepregătiți pentru o astfel de situație. Toată lumea se pare că nu a fost pregătită pentru o astfel de pandemie“.

„Putem vorbi și de o situație economică grea, creată de boală, pentru că dacă la început nu am simțit situația ca fiind grea, în a doua parte a anului lucrurile au fost influențate negativ. Am simțit asta, iar finalul lui 2020 nu a fost tocmai ceea ce gândeam și speram noi la începutul acestui an. Cred că economic s-a resimțit acest virus, iar în primele 6 luni ale anului viitor lucrurile vor merge la fel de greu. Până la urmă, trăgând linie, a fost un an cu bune și cu rele. Partea rea, din punctul meu de vedere, a fost acest virus care, după ce că a luat mai multe vieți, a arătat încă odată că nu suntem pregătiți să facem față, din niciun punct de vedere unei asemenea situații. Cel mai rău mă doare când văd cât de dezbinați suntem noi ca societate; cât de puțină încredere există în autorități, pentru că în mare parte oamenii nu respectă sau respectă mai puțin sfaturile autorităților, ceea ce este un semn de neîncredere în acestea. Sperăm să depășim cu bine toate aceste obstacole scoase în calea noastră de viață, iar 2021 să fie un an mai bun, care să ne facă să uităm acest an 2020“ – a mai precizat Aurel Băra, directorul societății RRR, Reșița Reductoare&Regenerabile.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Bender

    Minți directore,angajații și foștii angajați știu de ce.Degeaba nu au migrat meseriașii pe la alte fabrici care au mai rămas în zonă și prin țară.Ipocritule care ești.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei