Trenul rapid deraiat din stadiul de proiect este, de fapt, din nou pe șine, afirmă Romeo Dunca

 

tren

Asemeni ursului Artur din vremurile sale bune, președintele consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, își vede de treabă, liniștit, meticulos, fără să țină seama la lătrăturile ori la mârâiturile venite din toate părțile. Atacat mai nou pentru proiectul în parteneriat ce prevede un tren de mare viteză ce va lega Reșița de Timișoara, Romeo Dunca le dă replica celor ce nu mai sunt la butoane, ori abonați la banul public.

Exista acordul semnat cu CFR-ul, dovadă că există și interes din partea CFR. Trenul nostru, deși încetinit de toți chibiții penibili, zilele astea va opri în următoarea stație. Cea a asumării începerii primelor documente cu acordul și a ultimului pasager din grupul celor care îl și urnesc din loc. Deci urmează stație cu peron pe dreapta în ciuda celor ce vor rămâne în gară deoarece ei în mod greșit….au rămas pe stânga…“, a afirmat Romeo Dunca.

aa

Costul realizării acestei legături feroviare e încă necunoscut. O fi 200 sau 400 de milioane, va rezulta din SF-ul care urmează. Județul nu va cheltui nici un leu din bugetul propriu. Întreaga finanțare a execuției fizice va fi europeană și posibilă doar dacă vom reuși să ne încadram în calendarul foarte strâns. Am estimat că toată documentația va fi undeva pe la 4 milioane care împărțit în 4 înseamnă maxim 1 milion.
Toată suma necesară documentației, în varianta că vom putea accesa fondul, este eligibilă și nu ne oprește nimeni ca după ce vom fi recuperat banii cheltuiți în următorii 2 ani pe proiecte, să-i reatribuim reparației de drumuri.  Realizarea acestei investiții va aduce în județ, colateral și indirect minim 20 % din sumele proiectului care numai așa va avea o șansă să se realizeze“, a mai afirmat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Mao

    Nu te mai crede nimeni Dunca, ești un mare papagal. Hai, mai taie din ele dăle dreacu!

  2. Rad de prosti

    acest cetatean al Ro a inceput ,pardon,este deja “obositor”..mai lasat-il in durerea lui si scrieti articole adevarate

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei