Sute de amenzi pe șoselele din Caraș-Severin! Mașinile înmatriculate în alte state, în vizorul polițiștilor

politie

Sute de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri cărășeni în urma a două acțiuni de control derulate la nivelul județului.

Timp de aproape două săptămâni, polițiștii au verificat legalitatea deplasării pe drumurile publice, a autovehiculelor înmatriculate în alte state. Acțiunile au vizat controlul documentelor necesare circulației pe drumurile publice sub aspectul deținerii și valabilității acestora, verificarea persoanelor și a bunurilor transportate și impunerea respectării normelor rutiere.

Pe parcursul acțiunilor polițiștii au verificat 1.643 de autovehicule, dintre care 239 înmatriculate în alte state, pentru neregulile constatate fiind aplicate 1.102 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

128 de conducători de autovehicule înmatriculate în alte state au fost sancționați contravențional pentru încălcarea normelor rutiere, în perioada menționată.

De asemenea, polițiștii au reținut în vederea suspendării 61 de permise de conducere, 8 aparținând unor șoferi de autovehicule înmatriculate în străinătate și au retras 19 certificate de înmatriculare, în cazul unor autovehicule care au circulat având inspecția tehnică periodică expirată sau fără a deține asigurare RCA”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Pe de altă parte, la finalul săptămânii trecute, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 600 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Cele mai multe amenzi au fost acordate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 35 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

foto: economica.net

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei