Jurnaliștii reșițeni, voluntari pentru o zi alături de Chef Sorin Minda

sorin

Săptămâna Voluntariatului, evenimentul derulat la nivel național, a debutat la Reșița cu acțiunea „Jurnalist pentru o zi”, devenind deja o tradiție ca reprezentanții din mass-media locală să lase pentru o zi condeiul pentru a pregăti și servi masa copiilor defavorizați din Centrul de zi al Fundației Humanitas Pro Deo.

Participarea jurnaliștilor la acțiunea de astăzi a fost o oportunitate ca aceștia să se implice împreună cu voluntarii tineri de la Centrul Mansarda într-una din problematicile în care se poate face voluntariat.

S-a alăturat colegilor din presa scrisă, radio și televiziune, colega noastră de la Reper 24, Elena Franț.

Despre prestația jurnaliștilor în bucătărie a vorbit la superlativ chiar Chef Sorin Minda, jurnaliștii fiindu-i astăzi de mare ajutor în pregătirea meniului special pe care l-a gândit alături de cei de la Fundația Humanitas Pro Deo și voluntarii de la Centrul de Tineret Mansarda.

2

 

„Cumva sper să bucurăm copiii cu un meniu mai special astăzi, frumos și tradițional. Am făcut o Plescavita sârbească-bănățeană, cu tot ce include asta, și Banana Split, un desert cu înghețată, cu frișcă, cu ciocolată și căpșuni. Mă bucur că a venit mai multă lume decât mă așteptam, adică nu credeam că o să vină atât de multă lume în ajutor. Am reușit să nu mă pătez prea mult, doar să zic ce să facă fiecare și sper ca la final copiii să fie bucuroși. Despre ei este povestea astăzi!”, a spus chef Sorin Minda.

1

Daniela Lupșan, consilier pentru Tineret la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, omul de suflet care coordonează activitățile tinerilor voluntari de la Centrul de Tineret Mansarda, le-a dezvăluit jurnaliștilor că a avut emoții cu privire la aceste acțiuni dedicate săptămânii voluntariatului, după un an de pauză generată de pandemie.

„Aveam emoții, după un an de pauză, această acțiune este parcă cumva de la început. Vrem să păstrăm măsurile de siguranță, dar în același timp încercăm să ne simțim bine, să stimulăm jurnaliștii, să vorbim, să împărtășim experiență și la meniul de astăzi și suntem super norocoși că îl avem pe Sorin Minda alături de noi, cel care la prima strigare a răspuns da! Ce să mai vorbim de voi, jurnaliștii care mereu sunteți prezenți și ne scoateți în evidență, să promovăm ce face Flori (nr. Floare Nica – director) la Humanitas Pro Deo pentru copiii mai puțin norocoși din comunitatea noastră”, a afirmat Daniela Lupșan.

Astăzi s-a gătit și s-a servit masa în mod voluntar pentru 25 de copiii din comunitate, mai precis din cartierul Câlnic, de pe strada Bistrei.

„Ne bucurăm că la masă copiii vor putea servi fără a purta masca și ne vom putea privi mai bine, anul acesta singurul inconvenient este masca, dar este o măsură pe care trebuie să o respectăm. Încercăm să ne adaptăm mersului lumii, să ne implicăm acolo unde este nevoie, să identificăm nevoile din comunitate și să fim eficienți în comunitatea în care funcționăm!”, a declarat Floare Nica, directorul Centrului social al Fundatiei Humanitas Pro Deo din Reșița.

DSC_0088 - Copie

DSC_0089 - Copie

6 - Copie

4 - Copie

DSC_0085

DSC_0009

DSC_0072

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei