Studenții au ajuns în pragul disperării! Dosarul corupției din sânul UEM a blocat întreaga sesiune de licență!

modelmic

 

Perchezițiile de la finalul săptămânii trecute au dat peste cap întregul mers al lucrurilor în cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița. După ce procurorii au scos la lumină modul strigător la cer prin care profesorii universitari își umpleau buzunarele și își satisfăceau poftele sexuale în schimbul unei note de trecere, demisiile au început să curgă, iar activitatea a intrat în stand-by.

Mascații au intrat în forță săptămâna trecută în UEM, de unde, pe lângă saci de documente, au ridicat și mai mulți profesori. Printre aceștia se numără și Irina Oriol, prinsă chiar în flagrant în timp ce luat mită 300 de lei, dar și Florin Franț, pe care stenogramele prin care cerea pupici și alte favoruri pentru o notă de trecere, l-au băgat imediat după gratii. Aflați în arest preventiv, cei doi și-au anunțat recent demisia din cadrul UEM.

CITEȘTE ȘI: Demisii pe capete la UEM! Oriol și Franț, după o noapte în arest, în fața DGA București!

De cealaltă parte a balanței se află studenții, pentru care scandalul examenelor pe șpăgi a avut repercursiuni destul de grave. Și asta pentru că activitatea universitară a fost suspendată momentan, iar studenții au ajuns în pragul disperării, în timp ce factorii de decizie din cadrul UEM vor să suspende programul de studii.

„Vă rog să ne ajutați. Cu sinceritate vă spun că examenele s-au dat cu strictețe și suntem mulți studenți care avem prezența de 80-100 la sută la cursuri, seminarii ,examene promovate cu frică și mult timp petrecut în studiu”, explică una dintre studente.

Senatul Universității se va reuni în cursul zilei de astăzi în ședință extraordinară în cadrul căreia se va stabili dacă va fi sau nu suspendat programul de studii universitare de licență Drept European și Internațional, urmând să se caute și soluții pentru scoatere universității reșițene din colțul de rușine în care a intrat în ultimele zile.

CITEȘTE ȘI: La UEM, examenele se cumpără pe „pupici”…și nu numai! Vezi primele stenograme din dosarul profesorilor corupți!

„Mă întreb oare cine a pus această temă cu posibilitatea desfințării a DEI-ului pe masă, ei bine în sensul cuvântului să poate spune, că aceasta ce să încearcă a face nu este DREPT , de ce să se închidă programul de studiu DEI ? Partea mare a studenților de DEI au ajuns pe cale cinstită anul 2- anul 3, respectiv cinstit au promovat anul I , pentru ce și de ce acești tineri care și-au cheltuit și pierdut 2-3 ani din viața lor merită ca peste noapte cineva să le distrugă visurile,speranțele și convingerile de viață”, explică Alexandru D. Ardelean.

Reamintim că în vizorul procurorilor DNA s-a aflat și președintele Senatului, Marian Mihăilă, aflat în momentul de față sub control judiciar, lucru care nu-i permite să fie prezent astăzi la ședință.

 

CITEȘTE ȘI: DNA a descins în forță la UEM! 32 de mandate de aducere pentru abuz în serviciu, fals intelectual, luare și dare de mită

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei