UPDATE: DNA a descins în forță la UEM! 32 de mandate de aducere pentru abuz în serviciu, fals intelectual, luare și dare de mită

modelmic

 

 

Procurorii Direcției Generale Anticorupție au descins în această dimineață la locuințele mai multor cadre didactice ale Universității Eftimie Murgu din Reșița, dar și la cabinetele acestora din cadrul universității.

Procurorii DNA sunt însoțiți de Brigada Specială a Jandarmeriei Române. Din primele date, se pare că oamenii legii adună documente de la mai mulți profesori universitari, caz care nu este unul izolat, și asta pentru că astfel de cercetări în rândul profesorilor din cadrul universității reșițene au mai avut loc până acum.

Conducerea Universității susține că abia a fost informată cu privire la această descindere în forță a oamenilor legii și nu știe încă despre ce este vorba.

„Eu sunt plecat la liceele din județ, am fost informat că au descins cei de la DNA dar nu știu încă despre ce este vorba”, explică Gheorghe Popovici, pro-rector al UEMR.

UPDATE 1:

În curtea Universității Eftimie Murgu s-au adunat opt mașini ale DNA, opt microbuze ale Jandarmeriei și alte două mașini tot ale Brigăzii Speciale ale Jandarmeriei.

Se pare că descinderile de astăzi vizează o serie de suspiciuni legate de fapte de corupție. La baza acuzațiilor au stat și declarații ale mai multor studenți din cadrul universității.

Printre profesorii vizați se pare că s-ar număra și Marian Mihăilă, Președintele Senatului, în biroul căruia fiind adunate mai multe documete și hârtii pentru a fi analizate. În paralel, au loc percheziții și la domiciliul acestuia, dar și la locuința profesorului universitar Florin Franț.

Marian Mihăilă nu a fost găsit la cabinetul său din cadrul Universității Eftimie Murgu, ci la domiciulul său din Reșița. Oamenii legii au percheziționat inclusiv mașina acestuia. După finalizarea perchezițiilor domiciliare, acesta urmează să fie adus la UEM pentru a-i fi percheziționat și cabinetul

UPDATE 2:

Au fost puse în executare 32 mandate de aducere pentru persoanele suspecte și martori.

Din probatoriul administrat în cauză, rezultă că persoanele suspecte, cadre didactice universitare şi studenţi, în cursul anului 2015, au săvârşit diverse infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300 – 400 euro pe lucrare.

În documentarea activității infracționale, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea S.R.I.

 

UPDATE 3:

Președintele Senatului, Marian Mihăilă a fost adus la UEM pentru a-i fi percheziționat și biroul. Acesta nu a făcut niciun comentariu în ceea ce privește acuzațiile care îi sunt aduse.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157655657743271″]

 .

UPDATE 4:

Procurorii DGA au adus-o la sediul universității și pe profesoara universitară de engleză, Mihaela Martin, pentru confruntări. În cel mai scurt timp va fi adus si profesorul universitar Florin Franț, dar și Irina Oriol și Mihai Vișan.

 

Directorul general administrativ al UEM,  Teodor Gavriș, a ajuns și el la universitate pentru a asista la percheziționarea cabinetului profesoarei Irina Oriol.

Între timp și Florin Franț a ajuns la UEM unde biroul și mașina sa au fost percheziționate. Acesta a declarat că nu are nicio idee despre ce acuzații ar fi vorba, susținând că a fost luat prin surprindere de procurorii DNA.

 

UPDATE 5:

Șase dintre profesorii implicați vor fi duși la Parchet, acolo unde vor fi audiați și probabil că vor rămâne pentru următoarele 24 de ore.

Avocatul Gheorghe Ciulei a confirmat că sunt suspiciuni cu privire la fapte de corupție în ceea ce-i privește pe clienții săi  Florin Franț, Mihai Vișan și Irina Oriol.

Aceasta din urmă se pare că a fost prinsă în flagrant astăzi primind suma de 300 de lei de la un student.

 

 

UPDATE 6:

Irina Oriol, prinsă în flagrant în timp ce lua mită de la un student, a fost dusă la Parchet pentru audieri, acolo unde se află deja și restul celor implicați, dar și procurorii DNA cu mașinile pline cu saci cu probe și documente.

UPDATE 7: 

La Parchet a fost adus și profesorul Mihai Vișan, acesta declarând că nu are de ce să-i fie frică, având în vedere că nu este implicat în nicio ilegalitate.

Mihăilă Marian a fost condus și el la audieri de ofițerii DGA și de mascații de la Brigadă. Acesta nu a declarat nimic, a afișat doar un surâs sarcastic care i-a trădat nervozitatea.


Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Bond James Bond

  ..mama..da ce se toarna baietii intre ei! E multe guriste pe acolo..era si normal!

  1. Cristian

   NUMAI STEPANESCU SI MIHAILA SE LAUDAU PRIN SAT CA EI SI-AU CUMPARAT PROTECTIA. SE CREDEAU MARI MASONI, O POVESTE CARE MERGEA LA PROSTIME, DAR UITE CA PENTRU PROCURORI, DGA, DNA, MASONERIA NU MAI REPREZINTA O PUTERE SI NU MAI INSEAMNA NIMIC, SAU POATE EVENTUAL UN CACAT. SA VEDEM CINE URMEAZA?

 2. Resiteanu

  Oriol asta este hapsana, cred cei 300 lei erau pt promovarea unui colocviu, ca acu 2 ani a luat 300 e pt o licenta si tot a vrut sa mai ceara dar persoana respectiva a intuit intentia javrei asteia si a procedat altfel. Tot in acel an, respectiva a acuzat de plagiat un masterand, in urma scanarii lucrarii a rezultat un procent de 35% plagiat pe tot textul. Fapt ce presupunea corectarea locurilor plagiate, nu anularea lucrarii in cauza.
  Nu prea are legatura masoneria cu ce face un om sau altu, este alegerea ta ce prosti faci, nu a unui sistem de valori. Ce face Marian Mihaila il priveste personal, sigur va scapa si de data asta, va primi, poate, inca 3 ani cu suspendare, daca va fi gasit vinovat (sigur nu), si isi va reocupa postul.
  Ce s-a petrecut astazi, nu vizeaza desfintarea unei specializari, ci demascarea unui grup infractional, in ciuca celor auzite astazi pe colturi de usa.
  Pentru Oriol ma bucur ca in sfarsit este prinsa, a cerut cu nerusinare si nimeni nu i-a facut nimic, si nu cred ca-i va face cineva ceva pt 300 lei.

 3. Ciumy Gumy

  Băieți e groasa, Tsunami DNA face curatenie! toti se dau in primire, își fac scenarii, paseaza bunurile pe la neamuri, prieteni, terți , dar nu mai scapă nimeni!

 4. da Vinci, LEONARDO DA VINCI

  Se pare ca DNA ii strica oricum planurile lui STEPANESCU, prin cercul sau de cunostinte si prieteni a lansat varianta ca ar putea pleca profesor la UNIVESITATE. Varianta ar fi probabil Timisoara, acolo are si casele nedeclarate.
  Problema ca acum au urmat si univesitatile la DNA, la ce imagine de superspagar are el nu il va mai primi nimeni…

 5. Costi

  Să vedem cit isi mai cumpara și stepanescu protecția??? Probabil cit mai este psd la putere, dar se pare ca nici partidele nu mai au cine stie ce putere de vreme ce șefi și presedinti pica primi sunt cei mai corupți, e normal și firesc ca si mucenici care le fac jocurile și string spaga să pice cu glotă.mult noroc și dacă nu puteți dormi mai bine va autodenunțați, se aude acolo sus ???

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei