„Știu că am să-mi demonstrez foarte ușor nevinovăția“-afirmă senatorul Ionuț Chisăliță

a

Patru parlamentari ai Partidului Social Democrat, 3 deputați  Dorel Căprar, Florin Tripa, Luminița Jivan și senatorul Ioan Chisăliță au fost trimiși  în judecata de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul cunoscut în mass-media drept cazul “Șpăgii de la vamă pentru PSD”. În total 13 persoane sunt trimise în judecata în acest caz, cei mai multi fiind angajați și șefi în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. Doi dintre aceștia erau în arest la domiciliu, 5 erau sub control judiciar printre care și fostul primar din Bocșa Mirel patriciu Pascu și 6 erau judecați în stare de libertate printre care și cei doi parlamentari de Caraș Severin Luminița Jiva și Ionuț Chisăliță.

Cei doi parlamentari cărășeni sunt acuzați de „folosire a influenței sau autorității de către persoană care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite“. Contactat telefonic de Reper24, senatorul Ioan Narcis Chisăliță a declarat: „Eu nu fac parte din dosarul cu șpăgile de la Arad. Practic, ceea ce mi s-a adus mie la cunoștință, este faptul că eu aș fi încercat să intervin, pentru a sprijini un coleg să fie mutat de pe un post pe altul. De fapt este vorba de un coleg al nostru, pe care eu mi-am dorit să-l sprijin și l-am sprijinit alături de ceilalți colegi ai mei, pentru a deveni secretar de stat. Atât; asta este singura acuzație care mi se aduce mie în acest dosar. Repet, trebuie făcută o separație între ceea ce există în dosarul celor de la Arad și ceea ce mi se reproșează mie, în dosarul de la Timișoara practic“.

La întrebarea dacă domnia sa consideră acest dosar ca fiind unul politic, senatorul României Narcis Chisăliță a mai adăugat: „Eu nu pot să spun dacă este un dosar politic, nu știu. Știu că am să-mi demonstrez foarte ușor nevinovăția“.

Referitor la soarta organizației PSD Caraș Severin, senatorul Chisăliță, fost secretar executiv în cadrul Biroului Permanent al organizației județene a PSD, a mai adăugat: „Organizația merge mai departe; avem un președinte Silviu Hurduzeu, care este și președintele Consiliului Județean Caraș Severin, urmează să intrăm în alegeri locale, să avem candidați pentru primării, consiliu județean și așa mai departe. Eu am făcut un pas în spate din conducerea filialei județene a PSD, urmează să vină altă persoană pe această funcție și organizația merge mai departe. Nu văd nicio problemă în asta“.

Conform comunicatului emis astăzi de DNA, dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei