Mihai Bona: „În ziua de astăzi, dacă ne uităm pe Facebook, nu vedem decât coronavirus și că se fură lemne”

modelmic

Ocolul Silvic Văliug își va realua activitatea normală începând de vineri, dacă totul decurge normal și nu vor interveni alte probleme. Conform șefului ocolului, Mihai Bona, joi se împlinesc 14 zile de când 11 angajați, printre care și el, au intrat în izolare alături de familii, după ce șoferul instituției a fost confirmat cu coronavirus. Până acum, toți cei 11 și familiile lor sunt sănătoși, nimeni nu a prezentat simptome de infecție, dar Bona se arată în continuare nemulțumit de modul în care autoritățile au gestionat situația.

„Veneau cei de la Poliție să facă prezența, să vadă dacă suntem acasă, dar în rest nu a întrebat nimeni cum suntem. Nu era normal să ne fi făcut testul? Nu să stau 14 zile să tremur în casă cu toată familia? Să ne fi testat, că am fost contacți direcți. Nu, ne-au zis dacă ne este rău să sunăm la mediul ce familie sau la 112.

Suntem de 12 zile în izolare, iar cei la DSP încă nu știu care cum suntem. Mă sună colegii, nu știu ce au de făcut, dacă se dă concediu medical, cine ne eliberează hârtiile. Este o adevărată nebunie. Pe fiul meu l-au sunat trei zile la rând, le-a dat toate datele de la familie și tot îl întrebau din ce țară vine, când el a intrat în izolare pentru că a intrat în contact cu mine. Eu le-am trimis un tabel cu toate datele pe WhatsApp în seara când am aflat că șoferul a fost testat pozitiv, a doua zi am dat toate datele de buletin și după cinci zile ne întreabă cine suntem, de unde suntem. A venit cumnatul meu să îmi lase câte o pâine, l-au sunat de la Poliția Locală să îl întrebe ce a căutat în fața casei că a fost filmat. Este un haos”, a povestit Mihai Bona.

Șeful Ocolului Silvic Văliug a precizat că deși o bună parte a angajaților a lipsit în această perioadă, activitatea la ocol a continuat cum s-a putut, fiind în plină derulare campania de împăduriri de primăvară, pentru anul acesta fiind plănuite împăduriri integrale pe 2,8 hectare și completări pe alte 2,8 hectare.

Și cum în ultimele săptămâni pe rețelele de socializare au apărut unele acuzații cu privire la tăieri ilegale în zona Văliug, Mihai Bona a precizat că este vorba de o tăiere de 300 de metri cubi, pentru care există toate documentele. Mai mult decât atât, în urma acuzațiilor apărute pe Facebook, au avut loc și controale.

„Este o nebunie, și acum două săptămâni a fost Corpul de control, este o partidă de 300 de metri cubi, este o tăiere de racordare pentru care există aprobare, dar în ziua de astăzi dacă ne uităm pe Facebook nu vedem decât coronavirus și că se fură lemne. Este singura partidă unde s-a lucrat la Văliug.

Au fost în control chiar înainte de a intra noi în nebunia asta cu izolarea, tot în urma postărilor de pe Facebook. Eu cred că oamenii nu au ce face. Am văzut și eu tot felul de acuzații, au venit de la Garda Forestieră, le-am dat actele, au fost pe teren.

Sunt lucrări prevăzute în amenajament, că doar nu le facem noi de capul nostru, că așa vrem. Dar nu vine nimeni să întrebe ce se întâmplă, de ce se taie, postează pe Facebook, iar ai noștri dau curs la toate. Ok, să vină. Am înțeles că și azi s-au dus să vadă. Foarte bine, nu avem nicio problemă, să meargă, să constate despre ce este vorba”, a mai adăugat Mihai Bona.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei