Stațiunile din județ ar putea prinde viață după 15 mai!

statiuni

Chiar cu două zile în urmă, primarul Cristian Miclău, din Băile Herculane, orașul-stațiune care trăiește numai din turism, ne spunea că odată cu relaxarea restricțiilor impuse de ordonanțele militare turismul va începe încet-încet să funcționeze. Iată că aseară, într-un interviu, premierul Ludovic Orban a declarat că se vor redeschide hotelurile după data de 15 mai, o veste bună pentru proprietarii de unități hoteliere.

Dacă sectorul hotelier reînvie, despre restaurante nu se poate spune același lucru, sau cel puțin șeful Executivului nu a putut da o dată exactă de când acestea vor deveni funcționale.

Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a declarat premierul Orban.

Chiar dacă după 15 mai se va putea circula fără declarația pe propria răspundere, Orban a subliniat că se va respecta în continuare distanțarea socială și plimbările vor fi admise doar în grupuri de maxim 3 persoane. De asemenea, Orban a amintit că masca va trebui folosită în spațiile publice.

Se vor elimina restricțiile la libera circulație. Cetățenii se vor putea mișca liber, vor putea ieși din casă. Această măsură se aplică tuturor cetățenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani.

Sigur că vor trebui respectate niște reguli, reguli de distanțare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, sa poarte mască. să poarte măsti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă“, a spus premierul Ludovic Orban.

foto: Dodo Travel

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei