Zeci de camioane cu lemn sunt scoase zilnic din Caraș-Severin, din păduri care în acte figurează a fi virgine, susține Romeo Dunca!

modelmic

Situl Natura 2000 Țarcu Muntele Mic cuprinde păduri care în acte figurează a fi virgine. În aceste locuri în fiecare zi chiar și în această perioadă de carantină se scot zeci de camioane cu lemn. Se distrug versanți și cursuri de râu prin apariția a zeci de drumuri forestiere noi a căror realizare nu respecta normele legilor silvice. Râul Hideg și Olteana e compromis și traseul virgin al acestora nu mai exista. De pe valea Oltenei virgină până luna trecută, s-au scos recent sute de trunchiuri”, atrage atenția omul de afaceri Romeo Dunca, într-un nou mesaj adresat ministrului Mediului, Costel Alexe, pe care îl invită la un zbor de recunoaștere punctual în cele peste 26 de exploatări din Situl Natura 2000 Țarcu Muntele Mic, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ai Direcției Silvice, ai unui ONG și ai presei.

Candidatul liberalilor la Consiliul Județean Caraș-Severin îi cere ministrului Alexe să accepte realizarea unui evaluări comune, cu fotografii și coordonate GPS, iar specialiștii să răspundă la întrebările legate de volumele și legalitatea extragerii de material lemnos din respectivele locuri.

„Mai departe găsiți soluții să interziceți exportul extracomunitar de buștean împreună cu cel de scândură și alte materii prime din lemn favorizând exportul de produs finit cu valoare adăugată mai mare. Dacă din considerente restrictive nu se poate realiza oprirea de la export și a materiei prime care ajunge în UE măcar găsiți o formă de a o contingenta. Pentru că e bine știut că există nenumărate situații când materia primă pleacă de la noi în Europa de unde, după ce se schimbă facturile adăugându-se alte valori mai mari ea pleacă spre Asia de preferință, încărcate de vapoare ce o așteaptă în Olanda sau Germania. Faceți acest lucru și lucrurile se vor îndrepta urgent. Iar oamenii simplii vor continua să creadă că a venit la putere un partid care dorește și schimbă în bine soarta lor. Și Victor Ponta va putea continua să facă bășcălie fără să-l mai bage nimeni în seamă. Și o să câștigați și respectul meu și a multor alții ca mine … Și va fi bine pentru țară….”, îi mai transmite Romeo Dunca, ministrului Costel Alexe.

modelmic

Pe de altă parte, Dunca susține că transmite public aceste mesaje către ministrul Mediului, nu pentru a se face cunoscut, ci pentru simplul fapt că mesajele transmise anterior, în privat, au fost ignorate.

Citește și Romeo Dunca: „Amploarea pe care au luat-o exploatările în situri Natura 2000 întrece orice bun simț”!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. imoGen

  Ați terminat cu dUamna Jivan și ați luat-o cu Dunca ?
  Măcar plătesc bine ca să apară din două în două zile pe site ?

  1. Moderator Reper24

   Stimate Domnule ImoGen ca asa te semnezi pe toate comentariile scrise pe aceasta platforma, am rugamintea la dumneata, ca in cazul in care un articol nu-ti este pe plac, treci mai departe. Nu esti obligat sa-ti dai cu parerea pe orice articol si nici altii nu sunt obligati sa-ti inghita fiecare debitare fara sens. Multumesc pentru intelegere !

 2. silvicultor

  Bravo domnule Dunca, pentru initiativa de a chema in judet pe Ministrul Mediului si Padurilor….., sa nu uitati sa-l duceti cu elicopterul si peste padurile UAT-urilor administrate de Ocolul Silvic Privat Banatul Montan Resita, ….administrat de un consiliu condus de domnul militian Bortes, si unde pina mai ieri seful de ocol avea venituri lunare de peste 10.000 Euro…, intre timp a fost schimbat…..
  Poate cunoasteti domnule Dunca ce UAT-uri (primarii) cotizeaza la acest ocol silvic,….daca nu, puneti o intrebare,…..o sa fiti surprins….!!!
  Eu zic sa nu-l mai chemati,…….ca va trebuie sa schimbati seful Directiei Silvice, si toti sefii de Ocolae silvice din judet, membri marcanti….., simpatizanti,…..cotizanti, ….sustinuti,……etc.,……si nu stiu cine va mai sustine in candidatura pentru CJ Caras Severin…..????
  Succes in demersul initiat…!!!! ………Eu va votez ….

 3. zero

  “Iar oamenii simplii vor continua să creadă că a venit la putere un partid care dorește și schimbă în bine soarta lor.”

  Adică, survolând copacii, oamenii simplii vor crede … în cei de sus (aflaţi în elicopter).
  Că şi Ceauşescu a crezut (că elicopterul îl poate salva) :)
  Că Dunca l-a răsturnat pe Muntele Mic … este o altă poveste în care doar vântul ar fi de vină.
  Pentru credinţele oamenilor simplii, în venit, partid, Covid şi putere.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei