Șpagă la DRDP Timișoara pentru măsluirea greutății camioanelor! Percheziții în două județe, inclusiv la sediul PSD Arad!

modelmic

Percheziții în această dimineață în județele Timiș și Arad, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, în perioada 2016-2019. Conform primelor informații, se pare că dosarul are legătură cu spăgile care se dădeau la DRDP Timișoara pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.

În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Anchetatorii au descins la sediul PSD Arad, precum și la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara. Au fost aduși la audieri deputatul de Arad Florin Tripa și șeful DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic.

A fost chemat la audieri și senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, care a declarat că nu are absolut nicio legătură cu acest dosar și cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și că nu știe de ce a fost chemat.

Se pare că investigațiile în acest dosar au început în urmă cu nouă luni, de la o informație despre șpăgile care se încasau la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Șpăgile încasate erau de la cinci euro până la 100 de euro pentru ca funcționarii să închidă ochii la neregulile constatate.

UPDATE 1: Printre persoanele vizate în dosar se află și Elisabeta Miuțescu, angajata DRDP a cerut șpagă în 2010 pentru ca cele aproape 30 de vehicule din caravana AC/DC să poată părăsi țara.

Deputatul PSD Florin Tripa este suspectat de trafic de influență. „Mi s-a dat calitate de suspect pentru trafic de influență, că aș fi favorizat numirea în funcție a unui domn, cu care nu mai am o relație din 2016, chiar am fost certați, dar și că s-ar fi angajat nașul meu la DRDP Timișoara pe funcția de inginer simplu, nu pe funcție de conducere, inginer de drumuri și poduri, e meseria dânsului de 30 de ani. Numirea directorului respectiv cred că s-a făcut în acest an. Cred că există un denunț pe integralitatea dosarului, nu mi s-a comunicat exact. Există o interceptare, mi s-a pomenit numele, chestiuni de acest gen, nu știu exact. În cursul zilei de astăzi o să am acces la dosar” a declarat Tripa după audierile de la DNA.

 

 

Karina TINCUL

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Murgescu

    La Administratia Porturilor din Galati sa vedeti coruptie. Directorul prins in flagrant cum lua mita pentru angajari este in continuare manager si consilier . Corpul de control trimis de ministerul transporturilor s-a facut ca nu vede cum acest director cu contract de mandat isi incheiase si cateva contracte de munca . In continuare se iau spagi pentru lucrari de reparatii fictive

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei