Verificările se extind. Corpul de Control al Ministrului, în acțiune la IPJ Caraș-Severin

 

 

modelmic33

Ca urmare a ilegalităților descoperite la IPJ Caraș-Severin, ministrul de Interne Marcel Vela a precizat că a ordonat verificări în toate județele privind modul în care s-au eliberat permisele de port-armă, iar la IPJ Caraș-Severin în aceste zile se află Corpul de Control al Ministrului.

Prezent sâmbătă la Reșița, ministrul Vela a afirmat că nu are niciun merit în deschiderea dosarului permiselor de port-armă false din județ, demascarea acestor ilegalități i-au demonstrat însă că ministerul pe care acum îl conduce funcționa și înainte de a ocupa acest portofoliu.

Asta a fost pentru mine o bucurie, că ministerul funcționa și înainte de a fi eu ministru, că nu era chiar cum se prezenta la știri, sau nu era reprezentat doar de Caracal sau de alte evenimente neplăcute în care polițiști, sau jandarmi (vezi 10 august) nu au făcut cinste ministerului, iată că sunt și profesioniști în Ministerul de Interne care își fac treaba, au documentat, au analizat și au luat decizii, evident împreună cu procurori destoinici, cu magistrați care au luat decizii clare și fără echivoc împotriva celor care nu au fost corecți. Așadar, în Ministerul Afacerilor Interne funcționează și instituții și polițiști care își fac datoria, drept dovadă că acești polițiști din Caraș-Severin au fost prinși de polițiști ”, a declarat ministrul.

Marcel Vela le-a transmis și cărășenilor ceea ce a spus la învestirea sa ca ministru, că declară război interlopilor și celor care pun frână dezvoltării țării și implicit a județului, iar noului șef IPJ Caraș, Florin Turnagiu, dar și noului prefect Florența Albu împreună cu șefii deconcentratelor să contribuie la ridicarea județul ca pe viitor să se înregistreze în Caraș-Severin cel mai mic fenomen criminogen, infracțional și cu cea mai redusă infracționalitate în domeniul public.

Vreau să vă spun că am trecut într-o nouă etapă, trebuie să ne comportăm normal, să fim instituții normale, să avem relații normale. Nu este normal ca un prefect să intervină la poliție să nu-și exercite prerogativele, normal că la un moment dat se va afla! Cred că această copilărie administrativă trebuie finalizată și trecut într-o nouă etapă de normalitate și eu sunt alături de structurile MAI să aplice legea, să respecte legea toți cei care sunt într-un fel sau altul administratorii județului, cei care decid soarta cărășenilor și cei care în loc să o îmbunătățească, o înrăutățesc.

Dacă nu ne facem misiunea aceasta față de țară, față de județ, cred că cei care au făcut lucruri reprobabile, mai bine stăteau acasă și făceau altceva, pentru că pata nu e doar pe un om, e pe întreaga instituție, fie că se numește Inspectorat Județean de Poliție, Jandarmerie, Prefectură, Consiliu Județean, de prea multe ori unii demnitari confundă instituția cu proprietatea lor”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “ministerul funcționa și înainte de a fi eu ministru”

    Evrika!
    Adică el (Vela) nu ar fi făcut nici un fel de trafic de influenţă, încâlcând ierarhiile.
    O întoarce, ca la Armeniş :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei