Declarațiile autorităților locale făcute publice vineri, în ziua preluării de către Primăria Reșița a haldinei din Drumul Lupacului, au făcut valuri și au stârnit reacții.
City-managerul Reșiței, Paul Vasile, a fost virulent la adresa administratorului deponeului, unde în prezent tronează „moștenirea” cu care s-a ales Primăria, situația de la vechiul deponeu fiind catalogată de acesta drept o fraudă uriașă făcută sub oblăduirea altor organe ale statului, dat fiind că fostul administrator ar fi încasat de la UAT-uri banii pentru colectare, transport și taxa de deponeu. În prezent deșeurile depozitate pe platou fumegă, Paul Vasile declarând că incendierea a fost făcută intenționat pentru a fi micșorată cantitatea de gunoi de la haldină.
Fostul director al SC Green Ecobauer, Sorin Simescu, a reacționat la declarațiile city-managerului urbei pe care le cataloghează rău-intenționate și, totodată, îl îndeamnă pe Paul Vasile să meargă la organele abilitate, dacă tot are astfel de informații, dar să nu-i terfelească numele prin toate ziarele.
Referitor la cantitatea de gunoi care zace în momentul de față pe amplasamentul din Drumul Lupacului și pe care city-managerul a cuantificat-o în cifre exacte, precum și la acuzațiile de fraudă aduse firmei, Simescu a venit cu un drept la replică.
Citește și: Haldina din Drumul Lupacului, preluată de Primăria Reșița cu tone de gunoaie lăsate de Green Ecobauer
„Dânsul nu prea știe să calculeze! Adică dacă zice că sunt 6.450 de metri cubi, împărțit la 2,4, că atât e o tonă de gunoi, sunt vreo 2.500 de tone de gunoi, ori dânsul e city-manager de vreo 3 ani, să nu știe că doar Reșița produce 2.000 de tone de gunoi pe lună și să spună că acolo e deșeul din Reșița pe un an de zile, mi se pare nepricepere! Dacă într-un camion intră 20 de metri cubi, cum spune domnul Vasile (când de fapt intră 90 de metri cubi într-un container), acum dacă vrea să mărim costurile acestea preliminare cât ne convine nouă, le putem mări, dar costurile la 2.500 de tone sunt undeva în jur de 100 de mii de euro, până în 5 miliarde de lei vechi.
Faptul că folosește cuvintele acestea: fraudă, incendiu intenționat, nu cred că e normal! Oricine intră pe portalul judecătoriei Reșița vede câte procese are firma noastră cu UAT-urile. Adică avem de recuperat mai mult de 15 miliarde, ori gunoiul de acolo ca să-l elimini nu costă mai mult de cinci miliarde, că se va elimina acel deșeu! Face afirmații că e 300 de mii de euro, nu știu cum or fi calculat….îl cară cu roaba, sau nu știu cum pentru că într-un camion intră 22-23 de tone, ceea ce înseamnă 100 de camioane. Sunt niște date pe care poate să le ia oricine de pe Agenția de Mediu, adică o tonă de gunoi are 2,4 metri cubi ca densitate, dacă împarte cu ce e acolo, nu sunt mai mult de 2.500 de tone”, a declarat Sorin Simescu.
Fostul director al Green Ecobauer a vrut să lămurească și un alt aspect, cel referitor la faptul că niciun reprezentant al firmei în insolvență nu a venit la semnarea proceselor verbale de predare primire. Procesul ar fi fost câștigat de Primărie încă în luna aprilie, iar graba din prezent s-ar justifica prin intenția de a se facilita accesul pe acel teren al celor de la Brantner, operatorul care preia în prezent gunoiul reșițenilor.
„Păi ei trimit miercuri o scrisoare la cei de la București să se prezinte vineri! Eu nu înțeleg ce e atâta grabă din moment ce au câștigat procesul din aprilie și noi suntem în decembrie? Adică din aprilie și până acum nu s-a mai trezit domnul Vasile că e gunoi pe acolo? Nu a trecut pe acolo niciodată? Procesul l-au câștigat în aprilie, suntem în decembrie, miercuri trimit invitație către cei de la București? Păi dă-le și lor o săptămână, 5 zile, 7 zile! Firma în insolvență este de la București, de ce atâta grabă? Probabil că trebuie să se mute Brantnerul acolo și din cauza asta, că am înțeles că jos nu-i mai primește și acum le trebuie terenul, că nu au unde să se ducă și au găsit țapul ispășitor, pe mine!”, a mai spus Simescu.
La discuție și la momentul semnării proceselor verbale au fost invitate mai multe instituții: Prefectura, Consiliul Județean Caraș-Severin, Agenția de Protecție a Mediului, Garda de Mediu, asociația ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin.
Elena FRANȚ
Pai e simplu.Mutati tot gunoiul la asta la poarta sau pe proprietate ca nu ma indoiesc ca are vreo vila la cati bani o fi sifonat .Daca ii dovediti vina faceti si plangere penala ca sa faca si putina puscarie.Toti prapaditii care prind o functie pe la primarie sau consiliu fura de sting si devin mari si tari.
nenea Vasilica las-o franta ,mai bine tine-o mai departe cu abraxacadabra cat mai merge, ca le mesteci de nu mai sti de tine.
„Dânsul nu prea știe să calculeze!”
–
Nici nu trebuie. A fost trimis doar să latre.
Pentru asta a fost plătit şi ca să demisioneze pe când era viceprimar.
Încurca treburile şi penele.
“Socotelile” (ne)publice sunt ale lui tăiţelu’. Cu plus 50%, fără scrupule.
Nu?
Toata viata a fost doar un derb edeu. A venit la primarie tot carpit in dos cu o coaja de matiz de ziceai ca e un cersetor. Nu si-a depasit niciodata conditia de lingusitor si atarnator, fiind catelul lu’ Ayatolah. A fugit in america deoarece in Resita era cautat pentru viol, iar de acolo s-a intors cu catuse la maini pentru furt de adidasi. Un alcoolic si jumatate la fel ca ta-su. Un bos chetar si nimic mai mult.