Sentință DEFINITIVĂ: Adrian Doxan a câștigat procesul cu Ministerul Educației

 

doxan bun

Înalta Curte de Casație și Justiție a României i-a dat dreptate profesorului Adrian Doxan: demiterea sa de la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a fost una abuzivă. Decizia ICCJ este definitivă.

Adrian Doxan a fost revocat din funcția de inspector școlar general în august 2017, alături de alți 12 șefi de Inspectorate Școlare Județene, de ministrul de la acea vreme, Liviu Pop. Considerând decizia ca fiind una abuzivă, Doxan și-a căutat dreptatea în instanță, având câștig de cauză, inclusiv la Curtea de Apel Timișoara. Ministerul Educației a contestat însă decizia prin care Adrian Doxan ar fi revenit la conducerea ISJ Caraș-Severin. Recursul Ministerului a fost însă respins ca nefondat de către ICCJ.

„În sfârșit, după patru ani de zile de luptă neobosită alături de avocata care m-a reprezentat în instanță, Loredana Sabo, s-a dovedit că am avut dreptate, că demiterea mea a fost abuzivă, că toate măsurile care au fost luate împotriva mea au fost abuzive pentru că acesta este doar ultimul dintr-o serie de procese pe care le-am avut cu Ministerul Educației Naționale, pe care le-am câștigat în totalitate.

Am spus atunci și o spun și acum, a fost o măsură politică, nu a avut nimic de-a face cu modul în care mi-am făcut eu treaba la Inspectoratul Școlar, că s-a dorit doar schimbarea mea și singura cale prin care au putut să facă acest lucru a fost o cale nelegală, fapt dovedit de sentința stabilită de Înalta Curte”, a precizat pentru Reper 24, profesorul Adrian Doxan.

Are șanse Adrian Doxan să revină la conducerea ISJ Caraș-Severin? Greu de spus în acest moment, având în vedere că mandatul acestuia a expirat între timp. Conform lui Doxan, decizia este în mâinile Ministerului Educației. Cert este că va trebui să primească plata salariilor restante de la data demiterii.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Leli

  Pai toti au stiu ca acest profesionist a fost ” executat” politic. De atunci am spus ca o sa-si gaseasca dreptatea in instanta si am avut dreptate.Clar ar trebui sa ii plateasca salariile restante si pus din nou in functie..ca sa nu spun de daunele morale binemeritate.

 2. Toader Danila

  Inca o dovada a faptului ca procese pierdute in prima instanta la Resita, in final sunt castigate, chiar si dupa 4 ani!Un calcul sumar arata ca acum Inspectoratul scolar trebuie sa-i plateasca cel putin 7000lei/lunax48 luni=336.000 lei,suma asigurata din BANI PUBLICI,deci din buzunarul nostru ,al tuturor! De ce sa nu-i platesca SOLIDAR, judecatorii care au dat sentintele gresite?Aha, pentru ca EI sunt inamovibili, independenti, adica fac ce vor fara NICIO raspundere concreta, pecuniara!

  1. Ana

   da, si inca o dovada ca politicul ne pune pe noi sa platim sinecurile date de ei! la toate culorile!

 3. zero

  “Am spus atunci și o spun și acum, a fost o măsură politică …”

  A fost o “măsură” politicăcă … de tip tăiţelu’ & manivela.
  Bravo profesore!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei