Senatorul PSD Mocioalcă îi face praf pe diletanții Cîțu și Ghinea: „Am ajuns de râsul Europei!“

Mocioalca despre esuarea PNRR

Secretarul Senatului, parlamentarul social-democrat Ion Mocioalcă se declară siderat de gafele în cascadă pe care le produce guvernul Cîțu atât în gestionarea problemelor interne, cât mai ales pe plan european, după ce Comisia Europeană a transmis înapoi proiectul PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, acesta fiind primit cu o largă reticență (nu reziliență!)  de către autoritățile de la Bruxelles.

Lider de opinie al PSD în vestul României  vreme de mai mulți ani, Mocioalcă acuză o lipsă de competență a ministrului Ghinea, cel care conduce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, după ce Comisia Europeană a transmis proiectul PNRR înapoi cu zeci de observații, însă drama neștiută de români este alta. Săptămâna viitoare, CE va aproba proiectele PNRR depuse de țările membre și începe plata acestora.

Odată cu zecile de observații și notificări transmise de către Comisia Europeană și a întârzierii marelui PNRR cu care ne-a amăgit întreaga cohortă de voci prețioase liberalo-useriste, nu putem decât să ne întrebăm, spre ce prăpastie își dorește primul „diletant“ al guvernului Florinel și dezastruosul său coleg de coaliție, Cristinel, să împingă România?

Ghinea dovedește cu o consecvență ieșită din comun că are calități indubitabile, fără de care, cel mai probabil, n-ai avea ce căuta în fotoliul de ministru al guvernului Cîțu: este un mincinos și încearcă o diversiune penibilă spunând că PSD ar fi susținut că PNRR a fost respins. PSD nu a susținut niciodată acest lucru.

Evident, așa cum știm cei care facem politică constructivă pentru România și cetățenii ei și nu experimente pe propriul popor, toate planurile trimise de statele membre vor fi aprobate într-un final de Comisia Europeană. Problema majoră este că Ghinea a trimis la Bruxelles un PLAN FOARTE PROST. Dar probabil nu Ghinea e de vină, ci Cristinel. De aceea România a primit observații pe zeci de pagini. Acest lucru a fost criticat de PSD și de președintele Marcel Ciolacu. Am ajuns de râsul Europei cu acești „finanțiști și specialiști“ PNL – USR și am să vă argumentez.

Lipsa de profesionalism a ministrului Ghinea face ca România să riște să fie ultima țară din UE cu un PNRR aprobat de Comisie. În mod normal, acest plan ar fi trebuit aprobat până la sfârșitul lui iulie 2021, dar chiar Ghinea recunoaște că în cazul României aprobarea ar putea veni abia la sfârșitul lui septembrie. Consecința va fi că ratăm un an din absorbția banilor in PNRR. În timp ce alte țări vor primi deja miliardele din pre-finanțare, Ghinea, încă va mai sta să corecteze planul pe baza observațiilor primite de la Comisie. C-așa-i la școală, Cristinel scrie teza prost iar Ghinea i-o corectează! Una și aceeași persoană, care joacă la ruletă destinul unei națiuni și-așa încercate în ultimii doi ani de către două guverne triste.  

Pe de altă parte, să observăm că încă din data de 4 iunie Comisia Europeană a trimis observații la planul lui Ghinea, de-acum cunoscut ca și Cristinel. Pe 9 iunie, ministrul era în studiourile TV afirmând că totul este perfect, asta în vreme ce Cristinel era înștiințat despre observațiile dezastruoase trimise de oficialii europeni.

De asemenea, prin observațiile sale, Comisia Europeană confirmă ceea ce a susținut tot timpul și PSD: că este un plan prost, făcut pe genunchi și netransparent vis-a vis de costuri.

Ca o concluzie de final, după o minimală analiză, putem spune astăzi că PNRR-ul diletantului Cristinel Ghinea este de fapt o vacă de muls pentru firmele de consultanță: 2 miliarde de euro ajung la prietenii domnului Ghinea de la USR +; 133 de mii de euro vor fi plătiți doar pentru trainingul unui singur om, în timp ce consultanții străini vor fi plătiți cu sume de până la 1350 de euro/ zi.

Eh așa tot să profiți de statutul de guvernant și diriguitor al PNRR, chiar și dacă vorbim de un proiect întârziat, prost întocmit, el este unul consistent din punct de vedere financiar, cu cei 29,2 miliarde de euro puși în joc. Rămâne să vedem ce va mai ajunge pentru redresarea și reziliența României, după îndestularea „consultanților. Iar românii să nu uite nicio clipă că Ghinea este girat de premierul Cîțu. Alianța Florinel – Cristinel, una pe care istoria politicii românești sperăm să nu o mai repete în viitor“, a ținut să transmită senatorul PSD, Ion Mocioalcă.

 Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. vasile

    Tu hotule ai vrea sa va dea voua banii la PSD ca voi asa ati facut NESIMTITULE si IMPERTINENTULE. ai TAIAT PADURILE DE PA VALEA BISTREI SI CU BANII TI AI CUMPARAT LOC IN POLITICA.
    Nu te mai saturi analfabetule !!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei