Din ciclul una caldă alta rece, am ajuns astăzi în comuna Berliște din Caraș-Severin, o localitate de frontieră situată în vestul județului. Am ajuns este un fel de-a spune pentru că drumul (dacă poate fi numit drum), este plin de gropi cu aspect de crater, de portiuni decopertate si acoperite cu pământ amestecat cu piatră și cred că la ieșirea din Nicolinț spre Berliște ar trebui ca fiecare șofer să semneze o declarație prin care își asumă răspunderea pentru parcurgerea acestui drum.
Încă din perioada mandatului în care Silviu Hurduzeu se afla la președinția Consiliului Județean au demarat procedurile pentru refacerea acestui tronson de drum 573 A, un drum ce face o buclă cu intrarea dinspre de pe DN57 din Greoni, cu trecere prin localitățile: Mercina, Vrani, Ciortea, Iam, Milcoveni, Berșiște și ieșire tot în DN57 la Nicolinț. Un traseu de câteva zeci de Km de drum cu urme vagi de asfalt pe unele porțiuni, cu gropi și denivelări pe altele, greu de străbătut fără să-ți faci praf mașina. Cu toate acestea, zilnic este străbătut de sute de autoturisme, de utilaje agricole, de microbuze școlare și mașini de aprovizionare.
Consiliul Județean a asfaltat recent porțiune de drum din intravilanul localității Milcoveni; dar cum cu o floare nu se face primăvară, nici accesul spre Berliște – reședința de comună, nu este mai ușor. A pietruit și tronsonul Berliște – Iam care acum este practicabil, dar fără un strat de asfalt va fi din nou degradat în 2 ani de zile. Nicolae Orăvicean, edilul comunei Berliște, a solicitat instituției județene, în mai multe rânduri, implicare în refacerea acestui drum, dar…:
„Promisiuni există, dar acestea nu îi încălzește cu nimic pe cei care sunt obligați să se deplaseze cu mașina în zonă. Am spus că trebuie ca acest tronson care este pietruit să fie acoperit cu un strat de asfalt, altfel toată munca va fi în zadar, iar în cel mult 2 ani va fi distrus. Avem promisiunea că lucrarea e în studiu. Din păcate, nu a venit nimeni din conducerea CJ-ului să ne întrebe care ne sunt doleanțele în materie de infrastructură. Abia după ce presa a semnalat starea deplorabilă a acestora a început să se miște ceva“.
Primarul Orăvicean este unul dintre edilii liberali cu foarte multe proiecte depuse spre finanțare, peste 20, din care o parte au primit girul autorităților centrale, au primit și finanțare și sunt în diferite faze de execuție: alimentari cu apă și canalizare, reabilitare școli și grădinițe, Cămine Culturale, zone de agrement, zone pietonale, centru pentru educație permanentă.
Dan AGACHE
Da si este un Primar care toate contractele lea dat cu dedicatie firmelor de casă ,si lucrari de mîntuială