Ședință de Consiliu Local atipică la Primăria Băile Herculane!

bh

În Sala de ședințe a Primăriei Băile Herculane a avut loc, în deschiderea ședinței Consiliului Local Băile Herculane, o evocare a cronicarului protopop Nicolae Stoica de Hațeg, de la a cărui naștere s-au împlinit 270 de ani.

Manifestarea organizată de Primăria și Cenaclul Domogled Băile Herculane, la inițiativa ing. Dorin Bălteanu, scriitor și publicist, a avut binecuvântarea PS Lucian, Episcopul Caransebeșului care a trimis o delegație formată din consilierul cultural pr. Casian Rușeț, protopopul Băilor Herculane, Iosif Frenț și parohul Pavel Găină.

În cadrul evenimentului, consilierul Casian Rușeț a susținut prelegerea „Protopopul Nicolae Stoica de Hațeg, sacrificiu, asumare, demnitate”. Ing. Dorin Bălteanu a continuat cu o prezentare power point – „Nicolae Stoica de Hațeg, un polihistor al veacului Luminilor, cronicar al Banatului și al Băilor Herculane”.

Acesta a propus, în finalul prezentării, ca aniversarea să fie marcată prin declararea anului 2021 ca „Anul Nicolae Stoica de Hațeg”, iar pe zidul Bibliotecii orășenești din Băile Herculane să fie montată efigia din bronz a cronicarului protopop al cărui nume îl poartă instituția de cultură din stațiunea de pe Valea Cernei, precizează reprezentanții primăriei într-un comunicat de presă.

introd. 2

14

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Dinu

    Asa arata o sedinta de CL la Herculane? Si eu care credeam ca se fac pt. a cauta solutii pt. probleme locale, alocari de fonduri si alte chestii administrative. Cand colo ce sa vezi, decizia luata (aparent singura) a fost “pe zidul Bibliotecii orășenești din Băile Herculane să fie montată efigia din bronz a cronicarului protopop al cărui nume îl poartă instituția de cultură din stațiunea de pe Valea Cernei, precizează reprezentanții primăriei”. Si sunt platiti pt. asta?

  2. Lescu

    Dinule, vezi ca n-ai inteles nimic? E asa grea limba romana pentru tine? In articol scrie clar, ” In deschiderea sedintei…” Sedinta in sine a dezbatut altceva, iar daca erai curios ce, aflai!
    Daca ar durea prostia, n-am putea supravietui de urlete!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei