Deputatul Silviu Hurduzeu acuză: „USR boicotează credința neamului românesc!”

hirduzeu

Deputații au adoptat un proiect de lege prin care direcționează 960.000 de euro către schitul Prodromu de la Athos din bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus însă finanțării schitului românesc de la muntele Athos numind această decizie ca fiind „o risipă populistă’.

Deputatul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu îi acuză pe parlamentarii USR care s-au opus acestui proiect că boicotează încă odată credința neamului românesc, ignorând de altfel importanța istorică a așezământului monahal.

Schitul Prodromul a fost întemeiat între anii 1852-1866 de ieroschimonahul Nifor Ionescu și ucenicul său, ieroschimonahul Nectarie. Este închinat Sfântului Ioan Botezătorul și se află pe teritoriul Mănăstirii Lavra.

Mai mulți parlamentari USR PLUS, în frunte cu Dan Barna, au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos.

Să nu uităm că tot această forță politică nouă a boicotat familia, a refuzat să pună mâna pe Biblie atunci când consilierii ei trebuiau să jure pentru un post în administrația publică și vor, mai presus de orice, un alt tip de educație sexuală, un alt tip de definire a genurilor. Asta ne dorim?”,  afirmă deputatul social democrat cărășean, Silviu Hurduzeu.

Din 2017 până în 2020 suma alocată schitului de la Athos a fost de 250.000. de euro. În 2020, în urma unei inițiative legislative propuse și semnate de parlamentari PSD, PNL, UDMR și PMP, suma a fost suplimentată la 960.000 de euro.

Având în vedere istoria acestui loc și importanța acestuia pentru poporul român, este necesar ca statul român să acorde un sprijin financiar permanent pentru restaurarea, conservarea și întreținerea complexului de clădiri și a operelor teologice, culturale, istorice și artistice ce compun Schitul Prodromu, dar și pentru dezvoltarea relației spiritual-culturale și sociale a pelerinilor cu acesta”, au susținut inițiatorii proiectului de lege în expunerea de motive.

Schitul-Prodromu

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  „USR boicotează credința neamului românesc!”

  Legea nr.489/2006
  Art. 9
  (1) In Romania nu exista religie de stat; statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee.
  (2) Cultele sunt egale in fata legii si a autoritatilor publice. Statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult.

  Altfel … s-ar putea încerca iar distribuirea “luminii” cu miliţienii, după câta privilegii şi discriminări de cult de …..iş.

  1. Dinu

   Teoretic, da suntem stat laic; practic concubinajul dintre BOR si politicieni e norma; eu politicianul iti dau bani tie BOR, iar tu BOR imi faci publicitate mie, si asta de multa vreme; sunt de notorietate exemplele in care varfuri ale BOR fac publicitate politicienilor PSD (in campania prezidentiala a lui Ponta, mai marii de la Satu Mare si Craiova le cer enoriasilor sa-l voteze pe Ponta) desi procedural s-au angajat ca nu vor face asa ceva.

 2. Dinu

  Hurduzeu confunda bugetul de stat cu portofelul personal (obiceiurile vechi dispar greu), ca sa-si asigure “simpatia” BOR s-au hotarat sa pluseze extra (oricum dau anual acolo 250.000 Euro, asta-i suma care era alocata de guvernele Dragnea pt.) ca doar nu dau de la ei; de cand face Parlamentul bugetul, ca asta-i treaba Guvernului? Pana a nu veni ceilalti la guvernare, Parlamentul aproba Bugetul si eventual propunea niste cheltuieli dar doar propunea. Pai daca chiar vrea sa fie generos sa fie din banii lui si sa faca el o strangere de fonduri printre colegii de politica, pe care sa le doneze. De cand sunt in opozitie PSD-ul a devenit extrem de generos cu vechiul refren inepuizabil “noi v-am fi dat, dar s-au opus ceilalti”. Cum ajung la Guvernare gasesc alte promisiuni care vor fi implinite de urmatorul guvern, indiferent care-o fi ala. Iar daca nu e al lor, ghiciti ce vor spune? Exact refrenul.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei