Acțiune DIICOT în Caraș-Severin: trei tineri care vindeau droguri aduse din Spania, reținuți

modelmic

Trei cărășeni cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin, pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Conform procurorilor, se pare că aceștia comercializau în Caraș-Severin, în special la Reșița, droguri pe care le aduceau din Spania. Tinerii au fost prinși în flagrant de oamenii legii în timp ce încercau să vândă 2,5 kilograme de cannabis, ulterior fiind organizate și percheziții domiciliare la locații folosite de aceștia.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Spaniei, droguri de risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din județul Caras-Severin, în special pe raza municipiului Reșița.

La data de 25.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Caraș-Severin și B.C.C.O. Timișoara au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor 3 inculpați, în timp ce aceștia încercau să comercializeze cantitatea de 2,5 kilograme de cannabis.

Ulterior activității de prindere în flagrant, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare pe raza județului Caraș-Severin, la locații folosite de inculpați, ocazie cu care a fost găsită și ridicată cantitatea de 0,5 kilograme cannabis”, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, doi dintre inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de unul dintre inculpați a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei