Se vinde Autogara din Reșița și fostul sediu al Registrului Comerțului!

autogara (2)

 

Cine spune că municipiul Reșița nu beneficiază de imobile și terenuri cu potențial investițional, se înșeală. Chiar deunăzi, într-o scurtă plimbare prin oraș, am identificat două astfel de terenuri și clădiri care actualmente sunt scoase la vânzare. Chiar aș putea spune că e un păcat ca astfel de terenuri și clădiri, amplasate în buricul târgului, să nu fie folosite pentru investiții, pentru crearea unor hypermarketuri, decât să stea nefolosite sau să cadă pradă paraginii.

Desigur, proprietarul nu le va înstrăina pe gratis sau pe „d-a fecea“ cum se spune în Banat, adică pe degeaba. Prețul este unul consistent, asta și pentru că vorbim de terenuri și clădiri aflate în zona urbană de tip A, adică în zona centrală a orașului, la doar o aruncătură de băț de instituțiile publice locale și județene, ceea ce reprezintă un atuu demn de luat în seamă la demararea unui business plan, conform specialiștilor.

Dar, ca să nu mai lungim vorba, la vânzare au fost scoase fosta Autogară a Reșiței cu terenul aparținător, la prețul de 140 de euro/ metru pătrat. Acum, dacă cineva, de undeva, vine cu cash-ul sau face dovada bancară a deținerii acestei sume, proprietarul, cel mai probabil, mai rupe ceva din prețul per metru pătrat. Sunt aici vreo 7000 de metri pătrați și două clădiri. Cea în care se află fosta autogară reșițeană este renovată la exterior, are grupuri sanitare, sală de așteptare, utilități, etc.

La vânzare se află și fostul sediu al Registrului Comerțului!

Tot în aceste zile am descoperit că la vânzare se află și fostul sediu al Registrului Comerețului Caraș-Severin. Nu e în paragină, nu arată deloc rău, nici în exterior, nici la interioare, doar că registrul s-a mutat într-o clădire nouă după ce a stat pe strada Libertății vreo 7 ani de zile. Clădire care are 900 de metri construiți și o curte de 1000 de metri pătrați, are intrare din strada principală, de pe Libertății dar și în spate, de pe strada Uzinală. Proprietarul spune că ar vinde clădirea, una care are zidurile de aproximativ un metru grosime, undeva în jurul a 500 de mii de euro.  Jumătate de milion de euro, pentru unii o nimica toată, pentru cei mai mulți un preț de „Bine-ați venit în avion“.

Părerea mea de neavizat este că această clădire ar putea fi folosită în diferite scopuri, putând deveni un potențial centru de recuperare a persoanelor cu probleme de sănătate, clădire de birouri pentru firme, pentru instituții sau dacă îl „ține“ pe investitor, birouri pentru o singură societate comercială. Ideea e că aici nici nu ai nevoie de aparate de climatizare, verile fiind răcoroase în această clădire.

Cam atât despre clădirile identificate la vânzare la Reșița, altă dată considerate pe bună dreptate obiective strategice pentru miile de cărășeni, care veneau dă pră sace, la „oraș“ pentru a-și rezolva problemele sau pentru a-și vizita copiii, ținuți la școală grație sacrificării orătăniilor din curte.

Pentru mai multe detalii despre vânzarea acestor terenuri și imobile apelați numărul de telefon 0745626450.

Sergiu TABAN

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Curiosu Ion

    mai interersant ar fi de dezvaluit cum au ajuns persoanele respective “mari apropietari”-in anii 90,dar cine sa o faca?

  2. Țepeș

    Așa, tot să se vândă, inclusiv și clasa politică, dar cumpărătorul sau ei etc.să îi basculeze taman în Siberia Antarctica sau la dracu să îi pieptene !Vai de noi și de țara asta!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei