România, depozitul second hand al Europei – editorial de Dan Agache

g1

Nu trece o zi fără a afla din varietatea de mijloace mass-media, de încă un transport de deșeuri sosite de prin toată Europa. De la cauciucuri, biciclete, azbest, calorifere, aparate electrocasnice, acumulatori, la fier vechi, textile ce odată erau haine de firmă, încălțăminte, cabluri, obiecte din gospodărie și cam tot ce ți-ar putea trece prin minte. Pe lângă faptul că nu sunt bune nici de foc, toate acestea mai prezintă și un grad mare de periculozitate pentru om și mediul înconjurător.

Care mediu vor spune unii? Păi acela frumos și curat ce exista în România înainte de a ne învăța occidentalii democrația sau altfel spus, înainte ca România să devină un sat fără câini în care fiecare face ce vrea, cum vrea și când vrea, fără ca vreo autoritate să-l tragă la răspundere. Acela din care urșii nu ieșeau pe stradă ori prin grădinile oamenilor, pentru că aveau păduri. Acela în care nu existau tone de PET-uri prin albiile râurilor, pentru că sticlele de CICO era refolosibile. Acela în care politicienii chiar erau interesați de soarta și viitorul nației române.

g2

Acum avem un președinte care culege hârtiuțe pitite de SPP-iști prin tufișurile de pe marginea drumului prin Argeș, în timp ce capitala se sufocă de gunoaie și este asaltată de șobolani. Acum avem o clasă politică ce acceptă tacit ca toate mizeriile Europei să poată fi importate în România, pentru că prețul de depozitare este și de 10 ori mai mic decât în comunitate. Acum avem o procedură de infrigement pe mediu, tocmai că nu am închis gropile neconforme și nu am creat stații de sortare și depozitare a resturilor noastre, iar cele care există nu funcționează sau sunt folosite sub capacitatea proiectată.

Nu știm să ne selectăm propriul gunoi în timp ce politicienii (scuze, era să scriu gunoaiele) mână în mână cu afaceriști veroși acceptă ca în țara noastră să intre zilnic sute de tone de resturi de toate felurile ce sunt aruncate în câmp deschis, otrăvind apa, aerul și solul. După ce că le „depozităm“ la noi, Uniunea Europeană ne urechiază și ne tunde de parai pentru acest lucru. Noi, prostimea, plătim oalele sparte și câștigurile oneroase sunt ale unor așa ziși afaceriști, mână în mână cu ceilalți, deghizați în politicieni cu gulere albe și scrobite.

g3

Vin gunoaiele de peste tot: pe mare, pe șosea, pe cale ferată și mai nou cu barjele pe Dunăre. Există un curaj dat de o corupție sistemică evidentă în România. Sunt rapoarte care ne spun clar că aceste structuri de crimă organizată au funcționat și încă funcționează bine pe teritoriul României și sunt o punte pentru importurile ilegale de deșeuri“ afirmă Octavian Berceanu – șeful Gărzii de Mediu. „Europa a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit de deșeuri acumulate și România e una din ținte pentru câștigul financiar imediat. Neutralizarea deșeurilor costă până la 500 de euro în Europa, în timp ce la noi, dacă gunoaiele ajung la o groapă de gunoi, costă 50 de euro“, a mai precizat acesta.

Concluzia o trageți singuri: după ce ne-am distrus economia și am închis tot pentru a putea importa din Europa; după ce ne-am înstrăinat resursele și terenurile agricole; după ce am exportat atât inteligență cât și forță de muncă înalt calificată, ne bucurăm de gunoaiele altora. Nu mai întreb de ce nu avem demnitate, raționament, logică în ceea ce facem. Zeul BAN e cel care dictează, cel care a făcut din România groapa de gunoi a Europei.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Țepeș

    Ne merităm soarta!Suntem în Schengen sau în rahat aferim musiu ,U.E. am vrut, m.U.E. ne-am luat, stupid fucking PEOPLE’S!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei