Se prelungește starea de alertă! Restricțiile de circulație noaptea, aplicate de la ora 22:00!

restrictie

Update: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 10 martie 2021, Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, prin această hotărâre, CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22:00-05:00.

Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
Sovata din județul Mureș;
Vatra Dornei din județul Suceava;
Voineasa din județul Vâlcea;
Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin;
Arieșeni din județul Alba;
Durău din județul Neamț;
Novaci-Rânca din județul Gorj;
Păltiniș din județul Sibiu;
Stâna de Vale din județul Bihor;
Straja din județul Hunedoara.

…………………

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că autorităţile vor prelungi în această săptămână starea de alertă şi că restricţiile de circulaţie de noapte vor fi aplicate, cel mai probabil, de la ora 22.00. Şeful statului a anunţat că nu se are în vedere instituirea unui lockdown de Paşte.

Actuala stare de alertă expiră pe 13 martie. Dacă se instituie, ar fi a 11 lună de stare de alertă. România a intrat în starea de alertă la jumătatea lunii mai 2020. Restricția de circulație pe timp de noapte între orele 23:00 – 05:00 a fost introdusă la nivelul țării în 9 noiembrie 2020.

Președintele a mai precizat că nu se are în vedere impunerea unui lockdown de Paşte.

Șeful statului a spus că cifrele din aceste zile sunt îngrijorătoare şi că tendinţa de creştere a cazurilor de Covid este evidentă şi a făcut apel către români „să nu irosim ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare”.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Misu

    Mai trebuie merita sărăcia unora ! Și mai trebuie plus altora ! Cam asta e pe scurt starea de alertă, poti s-o întrebi și pe turcan sau pe câțu. Dacă nu se poate apela la vela ca e mai aproape in caz ca nu e ocupat cu autostrada aia de care vorbea , sau sa mai ungă vre-un șef pe ici pe colo…

  2. Drill

    Guvernul neofascist își arată colții. Încet și sigur vor să ne omoare cu zile. Ce m-ai așteaptă poporul de la slugile vândute Bruxelles-ului și S.U.A.?Gândiți că nu doare!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei