Nereguli, ilegalități și plângeri penale! Romeo Dunca a publicat rezultatele auditului derulat la Direcția de Drumuri!

dunca

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a făcut public un raport privind verificările derulate timp de aproape trei luni la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin de către Biroul de audit și de către Corpul de control din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. În raportul care are peste 60 de pagini se vorbește despre numeroase nereguli și ilegalități, care au adus prejudicii bugetul județului Caraș-Severin, fiind depuse și două plângeri penale. „Sper ca această lucrare să arate destul de clar că dorința mea de a trimite în privat un număr însemnat de super meseriași de la DDJ cu complicitatea cărora acest mod de lucru a putut avea loc, este fundamentată”, transmite Romeo Dunca.

Potrivit raportului făcut public de președintele forului județean, cele două misiuni de audit derulate la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin au avut ca obiectiv verificarea modului de utilizare a fondurilor prevăzute în buget pentru achiziții publice, din punct de vedere al respectării legislației în vigoare cu privire la atribuirea și derularea contractelor de achiziție publică, în special cele prin încredințare directă. De asemenea, au fost verificare mai multe contracte de execuție de lucrări (prin sondaj la unele contracte s-a verificat și punerea în operă), contracte care au fost analizate și din punct de vedere juridic cât și al oportunității execuției.

Ca urmare a acestor verificări s-au constatat o multitudine de nereguli și ilegalități care prin amploarea și frecvența lor au prejudiciat direct și indirect, bugetul județului Caraș-Severin, fiind efectuare recepționări neconforme ale unor lucrări publice fictive, de slabă calitate, supraevaluate, decontate în multe cazuri cu încălcarea prevederilor legale.

Întrucât neregulile și ilegalitățile constatate au fost comise de unii dintre angajații Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin prin nerespectarea sarcinilor de serviciu și neaplicarea prevederilor legale în domeniu, au fost întocmite și trimise Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, două plângeri penale cu nr. P21903/22.12.2020 și nr. P3998/18.02.2021, în care se reclamă comiterea a mai multor infracțiuni de abuz, respectiv neglijență în serviciu și prin care se solicită tragerea la răspundere a făptuitorilor și recuperarea prejudiciului creat”, se arată în nota sinteză care însoțește raportul.

Printre neregulile enumerate cu privire la contractele de achiziții publice derulate de DDJ se numără: nedesemnarea unei persoane responsabile de contract, nedepunerea garanției de bună execuție, lipsa graficelor de execuție, decontarea unor lucrări neefectuate, absența unor documente justificative obligatorii, atât în faza de execuție, cât și în faza de atribuire, recepție și prezentare la plată, segmentarea lucrărilor cu scopul vădit de a se încadra sub pragul necesar atribuirii directe, decontarea aceleiași lucrări în mod repetat.

Am considerat că la DDJ există angajați care nu au apărat cu adevărat interesul instituției și implicit al cetățeanului de rând.

Instanța a blocat organigrama considerând că nu există o motivare suficientă a acestei nevoi și că respectivii își fac treaba bine.

Raportul unui control vizând 34 de lucrări luate la rând arată modul obișnuit și familial de încălcare a regulilor și a legilor. Sper ca această lucrare să arate destul de clar că dorința mea de a trimite în privat un număr însemnat de super meseriași de la DDJ cu complicitatea cărora acest mod de lucru a putut avea loc, este fundamentată.

Pentru cei curioși postez acest raport și pun întrebarea inclusiv judecătorilor de care depinde soarta județului, cum voi continua lucrul în folosul comunității alături de cei care ani la rând au vegheat în acest fel la grija pentru banul public???”, este concluzia președintelui Romeo Dunca.

Întregul raport poate fi consultat pe pagina de Facebook a acestuia.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Johann Nicolescu

    Ce pregatire au cei care sunt asa zisul corp de control ? Ce expertiza acesti acoliti ai lui Dunca sa verifice si sa controleze ? Ce pot sa inteleaga aceste persoane despre constructii ? Au fost oameni din gasca lu Dunca care cand au auzit si au vazut ce orori abominabile vrea sa faca, au fugit cat i-au tinut picioarele. Oamenii stiu ca Dunca a comandat lucrari pe anumite drumuri judetene unor firme “de casa” din anturajul lui care au fost si executate dar, nici nu au fost licitate, asa cum a construit ilegal cabana lui intr-o arie protejata sau cum nu prea poate justifica niste milioane de euro pe care acum institutiile statului le ancheteaza. Metodele de lucru NKVD-iste si Gestapo-viste in care a “semanat vant”, “a scos sabia” si a “sapat gropa” vor avea ca rezultat ca “va culege furtuna”, “sabia il va lovi” si “va cadea in groapa”, nu ajuta pe nimeni cu absolut nimic. Sa lovesti in oameni, asa la gramada, ca vrei, ca-ti place, este o ineptie. Dl. Dunca nici macar nu cunoaste atributiile si activitatea angajatiilor sai, nu cunoaste atributiile si realizarile compartimentelor, serviciilor si directiilor din CJCS, iar organigramele propuse de el sunt cele mai proaste si inumane din toate punctele de vedere. Dl. Dunca vrea sa ne spuna tot timpul ca el este perfect si toti ceilalti sunt imperfeti si discriminarile acestea trebuie sa se opreasca.

  2. Cetățeanul Trollmentat

    La DDJ principala sursă de sifonare (și cea mai facila) au fost lucrările de întreținere a drumurilor județene pe timp de vară și de iarnă. Acolo se aruncau milioanele odată cu criblura sau cu materialul antiderapant. Dar conform zicalei “prinde orbul scoate-i ochii”, acum e aproape imposibil de dovedit. Nici cei de la achiziții n-au mâncat usturoi și nici gura nu le miroasă. Spor la reparații!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei