Primarul Mălăiescu și-a stabilit planul de bătaie! Pentru ce proiecte vrea să obțină fonduri europene?

mala

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, și-a stabilit direcțiile și proiectele pentru care va încerca să obțină finanțare pe fonduri europene în acest mandat. În vizorul edilului se află în primul rând modernizarea spitalului din oraș și cea a Liceului Bănățean, precum și realizarea unei promenade care să lege centru orașului de zona de agrement de la Gura Jgheabului, pe malul râului Bistra.

Avem un proiect în valoare de 8 milioane de euro, depus pe fonduri europene. La ora actuală este în stand-by, așteptând banii de finanțare. Dacă va fi finanțat, cu siguranță la Oțelu Roșu va fi un spital foarte modern. Cofinanțarea din partea Primăriei este de 2%, o sumă semnificativă, dacă facem un calcul pentru UAT Oțelu Roșu, dar cred că merită acest efort.

De asemenea, avem depus un proiect în valoare de 7,5 milioane pentru modernizarea Liceului Bănățean. Se află la ADR și așteptăm finanțare și aici. Dacă nu găsim finanțare la cele două proiecte și apar alte măsuri pe care se pot finanța, le vom depune și acolo.

Pentru mandatul 2020-2024, mi-am propus să încercăm să finanțăm pe fonduri europene și acea promenadă pe care mi-o doresc foarte mult, ce face legătura din centrul orașului până la zona de agrement de la Gura Jgheabului , pe malul Bistrei, o promenadă care va avea și piste de biciclete. Lucrăm deja la acest proiect și aș vrea să le mulțumesc celor de la ADR pentru faptul că au făcut posibilă susținerea cu jumătate de sumă a costurilor necesare pentru proiectare. Practic costurile se ridică la peste 400.000 de lei, iar jumătate din această sumă ne-a facilitat-o ADR-ul”, a explicat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

Edilul orașului din Valea Bistrei a mai precizat că și-ar dori să obțină fonduri europene și pentru construirea unei creșe în zona Rozelor, precum și pentru modernizarea pieței agroalimentare, un proiect mai vechi al administrației locale din Oțelu Roșu, pentru care nu s-a găsit finanțare până în acest moment.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei