Romeo vs Romeo – atac dur la adresa președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin

romeo vs romeo

Chirurgul Romeo Dumitrescu, medic la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, a atacat dur comportamentul și exprimarea actualului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. „Reconsiderați-vă atitudinile“, „consilieri habarniști“, „infortunatus (nefericit)“, sunt doar câteva dintre cuvintele folosite de medicul Romeo Dumitrescu la adresa președintelui Romeo Dunca. Alăturat publicăm integral scrisoarea deschisă pe care acesta a adresat-o „tizului“ său de la Consiliul Județean Caraș-Severin:

Stimate domn,

În urma unor postări defăimătoare la adresa medicilor chirurgi de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, considerați de dumneavoastră preocupați să stoarcă furuncule și să repare hemoroizi, vă atenționez că nu aveți niciun drept legal să ne știrbiți prestigiul și să-l terfeliți după bunul plac. Ca să fiu mai explicit ieri (miercuri n.r.) am operat și salvat de la moarte pe tânărul J.D de 37 de ani, cu: hemoragie internă cataclismică, pierderi de 4500 de ml de sânge provocată de un politraumatism, la explorări s-a găsit ruptură în două de splină, ruptură de rinichi stâng, ruptură de coadă de pancreas, rupturi de stomac, ruptură de arteră colică medie și vase emergente din aortă, hematom și dezinserție colon transvers, hemorax stâng. Operația a constat în reparația impecabilă a tuturor acestor organe cu înlăturarea splinei rupte și drenarea plămânului stâng. Operația a durat 6 ore și 30 de minute și am efectuat-o cu instrumente speciale, procurate din banii mei, până la 1,30 noaptea. Printr-o mobilizare excepțională angajații Plastomet, îndrumați de dl Văduva, 13 persoane au donat sânge. Amintesc că pacientul a pierdut 4,500 de ml din cei 5000 de ml cât are un om obișnuit și era în clapsadică, aproape mort. Sângele nu vine din ploi celeste! 

Bolnavul, încă șocat, este viu și intubat pe aparate, conștient și vorbește cu noi. În aceeași zi, dacă tot sunteți preocupat de pontaje, adăugați intervenția mea la o bolnavă cu puroi și pietre la fiere, complicat, cu peritonită și pancreatită necrotică. Operația am efectuat-o cu chirurgie laparoscopică, iarăși cu instrumente din banii mei. Succes absolut. Astăzi (joi n.r.) voi intra să operez o peritonită la un bolnav neglijat de o lună cu 125 de Kg greutate, pensionar cu o peritonită pelvină. Mâine, cancer de intestin gros și și hernie neglijată oclusivă până la genunchiul stâng.

 Domnule Infortunatus (nefericit în limba latină n.r.), toate acestea sunt de nivelul clinicilor mondiale unde medicii sunt stimați și apreciați în reviste de specialitate și media. Aceste cazuri fioroase aproape că la ei nu mai există. Vă spun că am lucrat în Franța, Danemarca, SUA, Olanda și Germania cu contracte și știu exact ce vorbesc. Dumneavoastră nu numai că nu înțelegeți nimic, dar ne și defăimați și țineți totul în stres.  Neînțelegerea nu vă exonerează de răspunderi.  Oare știți să asamblați măcar o seringă pentru un tratament injectabil?  Dacă vreți să faceți pe vechilul, acel loc e acasă la domiciliul dumneavoastră și nu printre angajații spitalului care din devotament pentru profesie și atașament pentru bolnavi, în condițiile unui spital apreciat la acreditare ca ultimul din România, sub Vaslui, s-au îmbolnăvit în masă de Covid, inclusiv eu! 

La staționarul 3, unde am soția internată de 14 zile cu meningo encefalită covid, puteați să organizați în regie proprie, cu meșterii dumneavoastră – Consiliul Județean direct răspunzător – construirea a 3 WC-uri și o baie pentru bolnavi. Lucrările la interior se pot efectua liniștit și iarna. Dați bani, aduceți echipe de meșteri și rezolvați concret lucrurile. Acolo și în prezent, 30 de bolnavi grav au acces la un singur WC și fără baie, duș. Deocamdată așteptăm intervenții concrete și folositoare și o atitudine de încurajare materială și morală. Nu promisiuni de milioane de euro, veniți la calendele grecești. Nu amenințări și regrete că suntem medici primari prea mulți. Primariatul este ultimul nivel de măiestrie profesională, dat ca examenul cel mai greu după o experiență de profesională de cel puțin 10 ani, pe parcursul a cel puțin o lună de examinări în fața unor academicieni, profesori universitari și cu o prezentare de cele mai complicate cazuri rezolvate practic. Nu papagal. 

Salariile noastre au fost aprobate de Guvern, ratificate în Parlament și semnate de președintele României. Toate sunt plătite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Chirurgii au cel mai mic spor 12%, față de de alții cu sporuri de 100%, deși lucrăm și noi cu Covid, în puroaie și sânge și excremente! Nu aveți niciun drept să vă legați de norme și legi stabilite de forțele conducătoare din România. Deocamdată o să aflăm cum ați dat publicității acte financiare strict confidențiale și nominal, acuzându-ne că suntem bogați și greu de ucis. 

Vă sfătuiesc să faceți lucruri concrete și folositoare, să nu vă lăudați cu note de 10 pentru că nu ați făcut mai nimic. Doresc ca cele relatate de mine să fie suficient de lămuritoare pentru înțelegerea dumneavoastră. Vă mai aduc la cunoștință că am prezentat în Aula Multimedia a Consiliului Județean filme cu operațiile oncologice, cancere filmate de mine, ca o mărturie a performanțelor noastre; interesul dumneavoastră nu a existat. 

Vă invit să vă reconsiderați urgent atitudinile, să renunțați cum v-am sfătuit la consilieri habarniști și să fiți alături de noi într-o perioadă foarte, foarte grea“. 

Aceasta este scrisoarea semnată de medicul chirurg Romeo Dumitrescu, doctor la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, adresată președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, ca un drept la replică în urma acuzelor acestuia la adresa chirurgilor din unitatea sanitară reșițeană.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. eu

  Domnu doctor, aia cu “din banii mei” sa o lasam mai moale, ca banii sunt ai altora, operati mai inainte :)

 2. Ioana Pop

  As dori sa comentez si eu in urma acestui articol , din punct de vedere al pacientului.
  Am fost si eu internata la chirurgie la domnul doctor Dumitrescu si am vazut oameni cu lacrimi in ochi care cereau ajutor, unii cu probleme mai mari, altii cu problem mai mici. Chiar si un furuncul este o problema, nu v-as dori sa simtiti pe propia piele. Insa acolo se fac tot felul de interventii de la operatii de hemoroizi , pana la chirurgie recuperatorie cu protezare bilaterala, extirpare de tumori, etc. Indiferent de conditia sociala, fiecare e tratat asa cum se cuvine.
  Nivelul cunostintelor domnului doctor, iti da increderea ca totul se va termina cu bine, iar modul in care isi ingrijeste pacientii, este de laudat. Nici o zi nu este pierduta pentru recuperarea pacientului, domnul doctor este prezent in spital , 7 zile din 7. In fiecare dimineata la ora 7 isi vede pacientii, le curata si le panseaza ranile, chiar daca este ziua libera a dansului.
  Toata stima si respectul pentru domnul doctor Dumitrescu. Va dorim multa sanatate si putere de munca, mult success. Resitenii au nevoie de dumneavoastra.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei