„Este o degringoladă totală! Refuză să ne pună pe platforma de vaccinare”, susține primarul reșițean Ioan Popa

popa platforma

O degringoladă totală”, așa descrie primarul Reșiței, Ioan Popa, cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, care a început cu stângul în Caraș-Severin. Edilul reșițean susține că responsabilii de la București refuză pur și simplu să introducă municipiul Reșița pe platforma de vaccinare, deși există un centru funcțional, și că în urma numeroaselor insistențe, Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, evită să îi mai răspundă la telefon. În opinia primarului Popa, explicația din spatele atitudinii celor de la București, ar fi pur și simplu lipsa vaccinurilor.

Noi am finalizat de peste două săptămâni centrul de vaccinare de la Sabin Păuţa, acum îl finalizăm pe cel de la Liceul Economic și pe cel de la Generală 6. Am solicitat cu insistență și ministrului Vlad Voiculescu şi dlui Gheorghiţă de la Bucureşti, introducerea Reșiței în platformă. Pentru că, culmea, suntem unul dintre puținele municipii reședință de județ din România care nu este în platformă. Până la ora asta nu am obținut de la dânșii acest accept. Noi am adus 270 de vaccinuri, care s-au făcut pe parcursul zilelor de luni, marți și miercuri.

Astăzi (n.r. ieri) ne-au sosit alte 300 de vaccinuri. Le-am preluat și pe astea pe o linie telefonică de la Asistență Socială și vineri se deplasează colegii noștri de acolo la Căminul de persoane vârstnice, la persoane cu divizibilități, la persoane care nu se pot deplasa și finalizăm și acest al doilea tronson de vaccinuri, dar vreau să vă spun că în continuare stăm și așteptăm un răspuns de la Ministerul Sănătății”, a explicat primarul Ioan Popa.

Edilul a adăugat că a insistat atât telefonic, cât și prin mesaje, ca municipiul Reșița să fie introdus pe platforma de vaccinare, fiind unul din singurele municipii reședință de județ din România care nu este prins în platforma națională.

Nu solicităm vaccinuri! Solicităm prinderea în platformă astfel încât oamenii să poată, atunci când doresc să se programeze, să se programeze. Este mesajul pe care i l-am trimis chiar astăzi dlui Gheorghiță, acum nu mai îmi răspunde la telefon. Mi-a răspuns de vreo două ori, în ultima vreme nu mai răspunde la telefon”, a precizat primarul Popa, care a afirmat că în cazul în care Reșița nu va fi introdusă pe platforma națională va da din nou drumul liniei telefonice pentru realizarea de programări la Direcția de Asistență Socială, deși a fost avertizat de la București să nu facă acest lucru.

Este o degringoladă totală și cred că este cauzată în primul rând de lipsa vaccinurilor. Și atunci încearcă să arunce fiecare vina într-o parte sau într-alta. După părerea mea, s-au făcut două erori majore la Caraș. Una este legată de faptul că s-au împins către Moldova Nouă incredibil de multe vaccinuri. Ieri (n.r. miercuri), la un moment dat, Moldova Nouă avea cele mai multe vaccinuri disponibile la nivel național. Culmea culmilor! Și merge lume de la Reșița, dar nu numai. Și de la Timișoara s-au programat să se vaccineze la Moldova Nouă. Și a doua anomalie este legată de nepunerea pe platformă a unor municipii reședință de județ – nu numai Reșita, e și Bacăul, de exemplu –, care au populație foarte mare, și ei refuză să ne pună pe platformă.

Explicațiile lor sunt evazive și de neînțeles, dar eu cred că pleacă de la lipsa vaccinurilor. Adică nu au suficiente sau atâtea câte au estimat”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. vasile

  Daca ati pus un prost ministru la sanatate asta se intampla. Voiculescu nu are ce cauta acolo .E cel mai slab si incompetent ministru de la sanatate pe care l a avut aceasta tara.

  1. Sorin

   Ok o vrem pe șpăgară înapoi prostul de voiculescu are este in mandat 2 luni practic o luna de munca se plictiseste o nimica toata ce au distrus ăștia in 30 anii prostu ăla nu face nimic intr-o luna sa moara Vasile de ciuda

 2. zero

  “… nu este în platformă. Până la ora asta nu am obținut de la dânșii acest accept.” , a explicat primarul Ioan Popa.

  Cum Tuu (mare viteaz fără vele) te-ai cam luat (şi) de STS, nu cumva ai furtună la pupa de eşuezi pe platforme?

 3. Julieta

  Dar ce au cu tine maica?Toata floarea cea vestita Popa-Dunca-Albota-Luca nu poate ce au putut Oravita si Caransebesul? Intrebati-l pe marele fost director medical Marsalic.Chiar asa baieti,numai tramvai,gondole si orase noi?Daca murim cu totii cine le mai populeaza?

 4. Aurel

  Omul acesta,primarul Resitei a fost capabil ,sa puna la dispozitia a mii de varstnici un singur telefon pentru programare.Nu si-a dat seama?De luni de zile de abia a reusit ,sa faca un centru ,iar acum da vina ,a cata oara, pe altii?Ce inseamna ,sa nu-ti dai seama cand citesti solutia cu telefonul?
  Nu este capabil in a gestiona situatii de criza.

  1. Pavel

   Nu vorbi dacă nu știi!
   La numărul acela de telefon e un call-center care are capacitatea de a prelua toate apelurile. Timpul de așteptare se rezuma la mesajul robotului, după care te preia instantaneu un operator.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei