Reșițeanul Mircea Bogdan, samaritean la ceas de primăvară pentru Spitalul din Oravița!

calc-pt-oravita

Sprijinul pentru ceea ce numim sistemul sanitar din România este unul binevenit oricând, date fiind greutățile demonstrate de-a lungul ultimelor decenii și care au pus la grea încercare conducerile spitalicești din țara noastră. Iată că, în ciuda unor vremuri dificile pe care le traversăm, există în continuare și oameni dispuși să facă gesturi nobile, fără a aștepta nimic la schimb.

Este vorba de ajutorul oferit de un reșițean stabilit în Canada dar cu domiciliu și în București, pe numele său Mircea Bogdan, cel care a decis ca Spitalul Orășenesc din Oravița merită să fie unul bine dotat din punct de vedere al echipamentelor IT și al biroticii. În acest sens, Mircea Bogdan l-a contactat pe managerul unității medicale din Oravița, Mircea Popescu, cei doi fiind prieteni de foarte mulți ani și l-a întrebat care sunt nevoile urgente pe care le are acest spital. Popescu a notat pe lista de priorități pe care o are spitalul o serie întreagă de lucruri care ar facilita deopotrivă munca personalului medical și pacienții internați aici.

Fără a sta prea mult pe gânduri, Mircea Bogdan, beneficiarul unei bune relaționări cu companii din zona IT dar și cu Răzvan Rădescu, Director General Medcenter din București, a hotărât trimiterea la  Oravița a unei încărcături serioase, constând în 40 de unități de calculator, monitoare, tastaturi și laptop-uri. Pe lângă acestea, unitatea a primit și mobilier pentru personalul medical. Este vorba de un birou modern unde se procesează înregistrarea pacienților internați sau externările care au loc la spitalul din Oravița. Despre gestul reșițeanului samaritean Mircea Bogdan, am stat de vorbă cu managerul spitalului orășenesc din Oravița, jr. Mircea Popescu, cel care ne-a mărturisit: „Unitățile PC și laptop-urile nu sunt calculatoare noi, dar sunt cu mult mai performante decât ceea ce avem în prezent ca dotare pe secțiile noastre. Este un refresh pentru rețeaua noastră IT iar pentru acest lucru vreau să îi mulțumesc lui Mircea Bogdan, un prieten vechi care ne-a ajutat necondiționat și care ne-a promis că în continuare va fi alături de noi. În aceeași măsură țin să îi aduc un cuvânt de mulțumire și domnului Răzvan Rădescu de la Medcenter care s-a aplecat asupra nevoilor noastre. De altfel, în viitorul apropiat așteptăm de la Cluj și câteva paturi moderne care vor schimba parte din mobilierul învechit pe care îl avem la Oravița, un alt mare ajutor în care intermediar a fost Mircea. Pentru că Mircea Bogdan nu a uitat de unde a plecat și este omul și prietenul care nu a fost animat în acțiunea lui decât de dorința sinceră de a le oferi un ajutor semenilor și prin aceasta de a îmbunătăți actul medical de la Oravița. Ce poate fi mai frumos?“, a ținut să afirme managerul Spitalului Orășenesc din Oravița.

De asemenea, Mircea Popescu se declară extrem de mulțumit și de conlucrarea cu primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu dar și cu prefectul județului, Cristian Gâfu, cel care a răspuns pozitiv la toate solicitările pe care conducerea unității medicale le-a înaintat Instituției Prefectului Caraș-Severin.

 Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Budha

    Da, e originar din Reșița și a făcut un gest extraordinar, așa cum alții cu bani prefera să îi investească în te miri ce, amante, mașini de lux, imobiliare. Felicitari domnule Mircea Bogdan! Probabil dacă l-ar fi solicitat Reșița ar fi fost deschis să ajute. Dar staționarele de la Reșița au de toate…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei