Ne-am „pricopsit” cu un guvern iresponsabil – afirmă deputatul PSD Silviu Hurduzeu

 modelmic
Deputatul Silviu Hurduzeu este revoltat de faptul că ieri, la inițiativa colegului de partid senatorul Ion Mocioalcă, a susținut în Parlament două amendamente prin care se solicitau 20 de milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița și 10 milioane pentru cel Municipal din Caransebeș, amendamente ce nu au fost aprobate.
„Ce mă revoltă cel mai mult este faptul că au avut curajul să nu voteze proiectele în contextul în care proiectele importante ale județului, aș spune chiar vitale, vor primi alocări simbolice.  Aceasta este filozofia voastră? NU sănătate, NU educație?“ se întreabă retoric parlamentarul cărășean.
„România este singura țară din Europa (și nu numai) care reduce sau îngheață veniturile reale și puterea de cumpărare a populației“ – mai afirmă Silviu Hurduzeu, într-o postare pe rețelele sociale. „Guvernul Dreptei conduse de Cîțu – groparul economiei românești – ia decizii total opuse celor din lumea civilizată. Țările europene cresc veniturile populației, nu le scad ori îngheață, pentru că este bine cunoscut că degeaba se mărește oferta, dacă nu are cine și cu ce să cumpere“.
 
„Toate țările cu guverne responsabile combină măsuri de susținere a companiilor cu măsuri de menținere a locurilor de muncă și măsuri de creștere a veniturilor populației pentru a crește cererea, mai ales a populației vulnerabile. În Europa, toate guvernele încearcă să respecte ceea ce s-a stabilit la nivelul UE, respectiv ca salariul minim să reprezinte 60% din salariul mediu.
În România, Guvernul Cîțu merge în sens invers. În timp ce România crește salariul minim cu DOAR 3% (2 lei pe zi) și îngheață salariile din sectorul public (inflație de 1,7%)
o Polonia crește salariul minim cu 8% în anul 2021 (inflație de 3,7%)
o Ungaria crește salariul minim cu 9% în anul 2021 (inflație de 2,8%)
o Bulgaria crește salariul minim cu 6,6% în anul 2021 (inflație de 0,3%)
o Germania crește salariul minim cu 3% în anul 2021 (inflație de minus 0,7%, adică deflație)
o Letonia crește salariul minim cu 16% în anul 2021(inflație de minus 0,7%, adică deflație)
o Lituania crește salariul minim cu 6% în anul 2021 (inflație de 0,4%)
o Cehia crește salariul minim cu 4,1% în anul 2021 (inflație de 2,8%)
o Slovacia crește salariul minim cu 7,4% în anul (inflație de 1,6%)
o Grecia crește veniturile lucrătorilor prin reducerea impozitului pe venit (inflație de minus 2,1%, adică deflație)
o Portugalia crește salariul minim cu 5% în anul 2021 (inflație de minus 0,4%, adică deflație)
o Spania crește salariul minim cu 5,2% în anul 2021 (inflație de minus 0,8%, adică deflație)
Din afara UE
o Turcia mărește salariul minim cu 22% în anul 2021 (inflație de 12%)
o SUA mărește salariul minim în anul 2021 – diferă de la stat la stat – cu procente cuprinse între 5% – 9% (inflație de 1,2%)“ – mai precizează deputatul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioare
 Dan AGACHE
 
Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. INa

  Neicusorule,ce să spun ?
  Guvernele Grindeanu, Tudose, Dăncilă au fost sublime…
  Să nu uităm de ministrul Andrușcă, o mostră de competență !

 2. Dinu

  Interesant, cat au fost la guvernare si la conducerea CJ (chiar el) nu i-a interesat de datorii si functionare, n-au cerut bani si n-au facut declaratii despre asta; cum au ajuns in opozitie au inceput sa se agite cu declaratii politice despre ce nu fac ceilalti si cat de neglijenti sunt ei cu sanatatea si credinta noastra, si sa ne explice cata grija ar avea ei de binele poporului, dar ca nu sunt lasati.

  1. Dinu

   Nu inteleg de ce tineti sa dovediti ca aveti in comun nu numai numele, ci si valoarea. Sa-l citezi pe un fost securist si senator (Sorin Rosca Stanescu) condamnat pt. santaj, fara vreo calificare in finante care emite judecati politice si apoi sa crezi ca ai spus ceva care dovedeste ceva; inseamna ca fie esti postac, fie ca traiesti intr-o realitate paralela. Seamana tare bine cu “articolul” lui Hurduzeu, care s-a obisnuit sa faca declaratii politice fara legatura cu realitatea si nimic in mod real; de ce nu a cerut banii aia in timpul guvernarilor lor (Ponta, Grindeanu, Tudose, Dancila) e un mister; dar da bine la naivi sa le spuna ” eu am cerut, dar n-au vrut aia”. Astia-s PSD-istii, vorbesc mult si nu fac nimic; dar vinovatii sunt in alta parte, nu la ei.

 3. alcibiade

  Noi tot ne pricopsim de pe vreamea lui Caragiale, asa ca nu-i de mirare ca umblă câinii cu covrigi in coadă (in programele de guvernare ante electorale). Cred ca dacă s-ar fi construit kilometri de autostradă promisi puteam sa trimitem roverele pe marte pe roti,nu ne trebuiau nave spațiale ,ca niste oameni pricopsiti ce suntem Silviule.

 4. Gheorghe din Oravita

  Batutuma norocu, ca noi am avut noroc numai de ciume.De toate culorile,in toate guvernarile.Asa noroc il uram si lor, si sa mearga numai pe drumuri judetene,de la Oravita la Stinapari si apoi la Mold.Noua si apoi de la Nicolinti_Iam_Ciortea_Resita

 5. Ion ion

  UNDE AI AVUT CARTEA DE MUNCĂ ULTIMII PATRU ANI ? CITI BANI S-AU FURAT LA DIRECTIA DE DRUMURI DOAR ? SI SUNT TOT ASA …? RUSINE !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei