Mii de mașini verificate în trafic de RAR au deficiențe tehnice majore! Care este situația în Caraș-Severin?

rar

Peste 30% dintre mașinile controlate în trafic în județul Caraș-Severin de Registrul Auto Român pe parcursul anului 2020 prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 3% dintre acestea prezentau pericol iminent de accident. Cifrele se situează sub media națională, unde 45,61% dintre autoturismele verificate de reprezentanții RAR aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

În județul CARAȘ-SEVERIN au fost verificate, pe parcursul anului trecut,  431 de vehicule. Dintre acestea, 31,32% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 13 (3,02%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 14,62% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,70% aveau probleme legate de identificare și 3,48% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 135 de amenzi contravenționale și au fost retrase 112 de certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul de presă transmis de Roxana Dima, purtător de cuvânt al RAR.

foto (10)

La nivel național, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%); emisiile poluante (21,1%); punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcție. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depășirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic și vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcție sau la punți și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

foto (6)

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, se mai precizează în comunicatul transmis de Registrul Auto Român.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei