Recunoaștere europeană! Reșițeanul Florin Pera va antrena o echipă de top din Europa: ȚSKA Moscova!

modelmic

Pariul meu cu mulți dintre cârcotașii care nu îî dădeau mari șanse antrenorului Florentin Pera în handbalul mare a luat sfârșit, odată cu știrea momentului din handbalul românesc. Este vorba de acordul pe care Pera, încă antrenor al formației SCM Râmnicu Vâlcea și l-a dat pentru a pregăti din sezonul următor formația campioană a Rusiei și una din echipele de top ale Europei, ȚSKA Moscova.

Reșițeanul Pera ajunge, astfel, la cel mai înalt nivel de antrenorat în handbalul mondial, patronul Serghei Șișkarev formației moscovite deplasându-se cu avionul său privat pentru a discuta cu tehnicianul vâlcencelor detaliile preluării echipei din sezonul 2021 – 2022. Se pare că liderul actualei generații de antrenori din România, unul care de prea multe ori a trebuit să suporte supliciile unor vremelnici ai FRH-ului a primit cu această ocazie recunoașterea europeană binemeritată.

ȚSKA Moscova este un club înființat în 2019 și susținut de Delo Group, firma președintelui Federației Ruse de Handbal, Serghei Șișkarev. De altfel, Șișkarev este cel care și l-a dorit pe Florentin Pera antrenor la ȚSKA Moscova.

Șișkarev a venit la București, însoțit de președintele clubului, ȚSKA Moscova, Eduard Akopian iar părțile au bătut palma pentru un obiectiv măreț: câștigarea Ligii Campionilor în sezonul 2022 – 2023!

Florin Pera, antrenorul cu care formația din Râmnicu Vâlcea a avut cele mai bune rezultate în ultimii 8 ani de zile!

Despre preluarea formației ȚSKA Moscova, profesorul Florentin Pera ne-a declarat: „Este cea mai importantă provocare din cariera mea, totodată o mare responsabilitate, având în vedere că voi antrena Campioana Rusiei, o echipă care a ajuns în Final 4 Ligii Campionilor și care își propune ca în următoarele sezoane să câștige trofeul Ligii Campionilor. Au fost trei ani foarte buni pentru mine la Vâlcea, am preluat echipa în 2018 de pe locul 4, sezon în care  am obținut titlul de Campioana a României după o pauză de 6 ani, am jucat finala cupei României și am câștigat Supercupa României, rezultate pe care nu le credea nimeni posibile, nici măcar cei mai înfocați suporteri, ținând cont că CSM București avea un buget de 3 ori mai mare și un lot superior echipei noastre.

În urma titlului de Campioană, echipa s-a calificat direct in Liga Campionilor si s-a ajuns până în faza Sferturilor Ligii Campionilor, fiind la un meci de Final Four – F4.

În sezonul 2019-2020, echipa a avut un parcurs foarte bun, fiind 17 etape din 18 pe locul 1, rezultatele directe din meciurile cu CSM fiind favoarea noastră. Chiar dacă nu s-a decernat titlul de Campioana din cauza pandemiei, echipa a terminat pe locul 1 și s-a calificat direct in Liga Campionilor pentru al doilea sezon consecutiv.

În ciuda faptului ca formatul Ligii Campionilor a fost modificat in ultimul sezon ,cu doar doua grupe si 14 meciuri ,echipa si-a realizat obiectivul de a se califica in optimile Ligii Campionilor .Din păcate, echipa a fost foarte afectata de numărul mare de cazuri de Covid si ne-au fost anulate 3 meciuri cu echipe mai accesibile, care ne-ar fi putut aduce in loc si mai bun in grupa. O grupă din care trei echipe s-au calificat in F4 Ligii Campionilor.

Am început perfect sezonul 2020-2021,castigand Cupa si Supercupa României la București si sperăm la un sezon foarte bun. Din păcate acest sezon a fost unul total  atipic datorita pandemiei, având un sistem de desfășurare cu turnee, un sezon de uzura fizică și psihică care a dezavantajat multe echipe și printre care ne-am aflat si noi. A fost un an în care noi am fost afectați din acest punct de vedere, având nu mai puțin de 18 jucătoare cu Covid și 6 jucătoare accidentate pe parcursul sezonului, motiv pentru care am fost nevoiți să jucăm un turneu de 4 meciuri cu doar 8 jucătoare senioare datorită a 10 cazuri de Covid, pierzând meci la un gol cu Baia-Mare, meci care a cântărit mult în economia campionatului. Un alt mare dezavantaj a fost lipa suporterilor, care ar fi reprezentat un mare sprijin pentru echipa .  Chiar daca echipa nu a fost la capacitate maxima in acest sezon datorita problemelor de lot, ne-am realizat toate obiectivele de performanta propuse de club, echipa câștigând medalia de bronz si ne-am calificat direct in grupele EHF.

Vreau să mulțumesc tuturor jucătoarelor cu care am colaborat, staff-ului tehnic si medical, conducerii, sponsorilor, Consiliului Județean si principalului sponsor Primăriei Râmnicu Valcea pentru tot sprijinul acordat echipei de handbal si nu in ultimul rând minunaților suporteri pentru susținerea necondiționată la fiecare meci. Totodată, țin să mulțumesc domnului primar Mircea Gutău, care pe lângă susținerea financiară a fost trup și suflet alături de echipă și a trăit emoțiile fiecărui meci important alături de noi. Nu în ultimul rând vreau să precizez că echipa a avut parte de cei mai sufletiști suporteri, care vor rămâne în sufletul meu“.

Nu putem decât să îi urăm mult succes la noua formație ȚSKA Moscova, profesorului Florentin Pera, reșițeanul nostru de care suntem cu adevărat mândri!

 Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei