„Casa Satului“ din Bolvașnița va fi inaugurată în cel mai scurt timp, afirmă edilul Petru Mihăilescu

PM

Reabilitată din bugetul primăriei, cu costuri minime și executată în regie proprie, Casa Satului din Bolvașnița a prins din nou viață. Fost centru de colectare a laptelui și ulterior un magazin sătesc, clădirea a primit o nouă destinație, aceea de a fi folosită atât pentru evenimente religioase cât și culturale ori festive. Despre acest obiectiv, primarul localității Petru Mihăilescu a declarat pentru Reper24:

Am executat lucrările în regie proprie cu angajații primăriei și cu sprijinul locuitorilor din sat. Am cheltuit bani doar pentru materiale necesare. Am reușit ca dintr-o clădire dezafectată să reușim să o transformăm într-un centru multifuncțional. Avem bucătărie, grupuri sanitare, loc de depozitat alimente și o sală mare de până la 100 de persoane. Lucrările sunt executate în proporție de 95%“ a mai precizat ediulul.

A fost necesară o astfel de construcție a mai precizat primarul din Bolvașnița pentru că în comunitate lipsește Căminul Cultural: „De doi ani de zile există un proiect de reabilitare a Căminului din Vârciorova, proiect care are toate aprobările, a fost introdus pe AFIR și de doi ani de zile ne tot amână, spunându-ne că nu au bani de finanțare. Pentru cel din Bolvașnița, am făcut un proiect de reabilitare prin Grupul de Acțiune Locală – GAL, care de asemenea are aprobare dar nu există bani pentru finanțare. Tot stau și mă întreb de ce ne-au pus să facem astfel de proiecte, să cheltuim din bruma de bani pe care o aveam și acum să nu ne aprobe finanțarea pentru ele“ – se întreabă primarul localității Petru Mihăilescu.

Ne întrebăm și noi: să fie oare de vină culoarea politică a primarului sau alte interese considerate prioritare? Reamintim factorilor decizionali că și în Bolvașnița, la fel ca în toate celelalte localități cărășene există locuitori, iar aceștia sunt și votanții PSD-ului dar și ai PNL-ului și a altor formațiuni politice. Să-i privezi pe toți, deopotrivă de o serie de facilități doar pentru că nu are primarul culoarea politică pe care ți-o dorești e absurd și inuman. Poate că se va găsi acea sumă minimă de bani să se finanțeze și proiectele mici din localitățile care nu au altă sursă de venit, decât aceste proiecte și alocările Consiliului Județean.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei