Problema MOLDOMIN, pe masa Guvernului! Vezi ce răspuns a primit TORMA de la ministrul de FINANȚE

modelmic

Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, l-a interpelat pe ministrul de Finanțe din Guvernul României, Viorel Ștefan, în legătură cu datoria istorică pe care o datorează societatea MOLDOMIN, primăriei de la malul Dunării.

6 milioane de euro este datoria istorică datorată Primăriei din Moldova Nouă de către societatea Moldomin. În condițiile în care bugetul orașului de pe Clisura Dunării este de 4.5 milioane de euro anual, suma ar fi o gură de oxigen pentru viitoarele proiecte ce se doresc a se implementa în orașul de la malul Dunării.

Prezent la lucrările Adunării Generale a Asociației Orașelor din România (AOR), primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, l-a interprelat astăzi pe ministrul de Finanțe din Guvernul României, Viorel Ștefan, pentru a găsi o modalitate de a recupera creanțele respective.

Am o întrebare destul de simplă pentru domnul ministru (n.r. Viorel Ștefan). Am moștenit un sicriu mare și un mort la Moldova Nouă. Se numește Moldomin, care a fost o companie cu vreo 7 mii de angajați și acum este în insolvență și are o datorie istorică față de Primăria  Moldova Nouă de 6 milioane de euro, în condițiile în care noi avem un buget de 4.5 euro. Pe lângă această datorie, mi-au lăsat și foarte multe obiective nocive în oraș. Este aberant să aibă către noi o datorie așa de mare și noi să nu putem să recuperăm această datorie. Aș dori,  dacă se poate, să găsiți o soluție și cum putem să ne recuperăm această datorie istorică?” a fost interpelarea făcută de edilul Torma.

Ministrul de Finanțe a afirmat că problema Moldomin, în cazul datoriilor, nu este de competența ministerului pe care-l conduce, societatea fiind în procedură de insolvență, iar singurul ajutor de care poate beneficia administrația de la malul Dunării este din partea Ministerului Economiei, acest ajutor constând în igienizarea haldelor de steril din proximitatea orașului.

Moldominul e în insolvență, e o procedură judiciară, orice intervenție e una în afara legii și nici nu văd cum s-ar putea recupera suma datorată Primăriei din Moldova Nouă. Ce știu eu, e că Ministerul Economiei cred că poate să intervină cu reabilitarea haldelor de acolo. Există resurse la minister și în anul acesta este cuprinsă în bugetul instituției suma pentru acea reabilitare. Nu înțeleg de ce până acum nu s-au utilizat aceste resurse pentru a stopa poluarea de la Moldova Nouă. Am luat act de despre problema dvs. și o vom dezbate în guvern”, a fost răspunsul dat primarului Torma de ministrul Viorel Ștefan.

 

John GAVRILESCU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei