Lăsați-l pe Leo Doană să ducă CSM Reșița în Liga 2!

modelmic

Promovarea în Liga a II-a nu a fost de la începutul acestui campionat un deziderat fixat de CSM Reșița, dar pentru că echipa a ajuns în zona fruntașă a clasamentului, antrenorul Doană și fotbaliștii pe care îi pregătește în Valea Domanului nu se vor da la o parte din fața niciunei alte pretendente. Ce-i drept, evoluțiile echipei nu sunt de fiecare dată constante și nu produc de fiecare dată emulație în rândul microbiștilor, dar CSM-ul a demonstrat că se poate bate la un loc de ligă secundă și o face din ce în ce mai bine cu fiecare meci pe care îl dispută în Liga a III-a seria, din seria a IV-a. Meritele sunt împărțite între cei care au crezut în acest proiect și l-au creditat, vorbind aici de Primăria și Consiliul Local Reșița care susține financiar clubul din Valea Domanului, know-how-ul președintelui Lolea și pregătirea la firul ierbii pe care Leontin Doană o face cu băieții.  Cert este că după egalul din deplasare, 1-1, cu Ripensia Timișoara, spiritele par să se fi încins în Vale, iar faptul că echipa a coborât în urma acestui rezultat de pe prima poziție, pe locul al treilea, a creat, se pare, deranj în loja decidenților.

Surse din interiorul fenomenului spun că pentru redeșteptarea vestiarului era nevoie de un șoc!

 

Au tras șocul și ce să vezi? Era tot el, Dorinel!

Prin urmare s-a decis pe repede înainte ca fostul fotbalist din generația de aur și antrenor fără echipă Dorinel Munteanu, să vină alături de echipa lui Doană. Munti a mai fost „împins“ și în preajma unei alte echipe Metalul Reșița, fiind găsit drept o soluție de avarie de primarul de la acea vreme, Mihai Stepanescu, în perioada în care Rufă făcea ce vroia „mușchii lui“ în Valea Domanului, pe banii noștri, ai reșițenilor iar fostul președinte rosso-ner Cristi Bobar era angajat consilier la clubul din Valea Domanului, deși activa ca director sportiv la Dinamo?! Consilierul pe probleme de sport al primarului Stepanescu, Dorinel Munteanu, nu a reușit atunci să despartă marea în două și nici să ducă echipa lui Oprița pe prima scenă a fotbalului românesc. Dar probabil că primarul Ioan Popa nu lectura în acea perioadă presa, cu bucuria cu care o face astăzi, fiind implicat în antreprenoriatul care i-a adus de altfel și satisfacții. Astăzi, același Dorinel Munteanu este purtat în jilț, cu surle și trâmbițe la baza Mircea Chivu, ca un adevărat făcător de minuni al neamului și al echipei care a avut, ca orice echipă formată din oameni și suflete, sincopele ei, dar care are o șansă reală la promovare. Îi mulțumim lui Dorinel Munteanu pentru tot ceea ce a făcut pentru fotbalul românesc, pentru faptul că este interesat de binele fotbalului reșițean, pentru că, spre deosebire de alți mari jucători care și-au început cariera în Valea Domanului, Munti a investit la Reșița într-un balon situiat în Parcul Siderurgistului care îi aduce satisfacții pecuniare, dar îl rugăm insistent să îl lase pe antrenorul Leo Doană să își ducă misiunea la bun sfârșit. Sfârșit care poate fi decis astăzi sau la final de campionat, așa cum logic ar trebui ca lucrurile să se petreacă. Dar Leo merită să își ducă echipa mai departe, pentru că ne-a adus până aici. Să-i dăm credit antrenorului reșițean și să nu-i căutăm nod în papură, cu orice prilej, pentru că el are mai mult ca oricând nevoie de susținerea noastră, și nu de nerecunoașterea muncii lui!

Dar cum la noi logica este de cele mai multe ori lăsată la intrarea pe stadion, sau la poarta altor instituții, nimic nu ne-ar mai putea mira. Decidenții sunt alții, noi doar tragem semnale, cel mult editoriale.

Așadar în eșalonul trei, seria de Vest, am consemnat o schimbare de lider, prima poziție fiind de această dată ocupată de revelația Industria Galda, cu 35 de puncte, urmată de Național Sebiș – 34 și CSM Reșița cu 33 de puncte. În continuare, așa cum declara și antrenorul Reșiței, Leo Doană, în luptă se înscriu atât Ripensia Timișoara, cât și Cetate Deva, ambele cu 31 de puncte acumulate.

În etapa viitoare, a 19-a, de la finalul acestei săptămâni, CSM Şcolar Reşiţa va întâlni pe teren propriu Millenium Giarmata iar celelalte partide din seria IV-a vor fi, Industria Galda – ACS Poli Timişoara II, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Pandurii Târgu Jiu II, Unirea 1924 Alba Iulia – Naţional Sebiş, Gloria Lunca Teuz Cermei – Performanţa Ighiu, CNS Cetate Deva – CSM Lugoj, UTA Bătrâna Doamnă II – Ripensia Timişoara.

Mult succes rosso-neri!

 

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. INa

  Da,imi place,Primaria si Consililu Loacal se implica si sustine financiar fotbalul din Valea Domanului … Chiar asa ” rula” ieri dupa amiaza pe tabela de marcaj:
  “Primaria Resita sustine fotbalul din Valea Domanului'”. Frumos,foarte frumos,daca n-am tine cont ca se consuma curentul degeaba.Ca tot scrisei de costuri,in virtutea legii 544(privind accesul la informatiile publice) pun doua intrebari:
  1.Cati angajati remunerati are CSM Scolar si ce salarii au acestia?
  2.Sunt sau nu platiti din banii publici?
  Deci, pentru fotbal sunt bani ?
  Pentru handbal de ce nu s-au gasit susrse de finantare in bugetul local ?
  Nu cred ca exista oras in Romania in care sa se fi desfiintat, in sase ani!, de trei ori o echipa de prima liga.Mare rusine pentru Resita si judet.
  Domnilor consilieri locali si judeteni,alocati din pretiosul dv. timp cateva minute si vizionati diverse meciuri de fotbal,futsal si hamdbal(masculin si feminin). Veti vedea pe tricoul multor echipe inscriptionat Consiliul Local…,Consiliul Judetean…,Primaria….
  Va sa zica se poate! LA ALTII,nu si la noi

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei