Premierul Grindeanu vrea salarii corespunzătoare pentru primari! Conform responsabilităților ce le revin

grindeanu AOR

Prezent la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Asociației Orașelor din România (AOR), premierul Sorin Grindeanu a asigurat primarii prezenți la eveniment că vor fi remunerați corespunzător pentru responsabilitățile ce le revin funcției, conform noii legi a salarizării unitare.

În perioada 2-4 aprilie, la București, are loc cea de-a XXV-a ediție a Adunării Generale AOR, prilej pentru primarii de orașe din România să dezbată teme de interes pentru comunitățile pe care le conduc. Una din temele dezbătute la deschiderea lucrărilor AOR  a fost și tema salarizării edililor. Primarii s-au plâns de nivelul mic al cuantumului indemnizației de primar și aceștia spun că raportul dintre salariu și responsabilitățile ce le revin nu este unul echilibrat.

După ce le-a ascultat păsurile, primul Ministru al Guvernului României, Sorin Grindeanu, i-a asigurat pe edili prezenți că în noua lege a salarizării unitare toate aceste inechități vor fi corectate. Premierul le-a sugerat primarilor să consulte proiectul de lege ce va fi depus în parlament săptămâna viitoare și să facă propuneri în perioada de dezbatere a proiectului de lege, propuneri de care majoritatea parlamentară din arcul guvernamental va ține cont.

Important pentru noi este să clădiam acea piramidă, de care aminteați și dumneavoastră și care să așeze, la o localitate, în vârful piramidei, primarul, conform responsabilităților pe care le are. De prea multe ori, am pățit-o și eu, și ca viceprima,r și ca președinte al consiliului județean, și ca fost ministru (…), iar aceste lucruri sunt anormale ca și salarizare, fiecare trebuie să fie plătit conform responsabilității pe care o are, iar la o autoritate teritorial administrativă, în vârful acestei piramide, se află primarul. Nu este posibil ca un director de școală, spre exemplu, să aibă un salariu mai mare decât primarul sau altcineva din acea localitate”, a declarat șeful Guvernului, Sorin Grindeanu, la lucrările Adunării Generale AOR.

torma si ursu

Orașele din Caraș-Severin sunt reprezentate la întâlnirea anuală a primarilor de orașe din România de către primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, și primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, primarii celorlalte orașe cărășene neonorând invitația Asociației Orașelor din România.

 

John GAVRILESCU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei