Primarul Popa a găsit finanțare! Străzi din Moroasa, Dealul Crucii și cartierele aparținătoare, reabilitate prin CNI! 

modelmic

31 de proiecte din județul Caraș-Severin sunt incluse în lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului „Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” din Programul Național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții, listă semnată ieri de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

5 din aceste 31 de proiecte vizează realizarea de lucrări de reabilitarea sau modernizare a unor străzi și drumuri din municipiul Reșița, veste importantă pentru reșițenii din cartierele aparținătoare, Moroasa și Dealul Crucii, care își vor vedea într-un final străzile puse la punct. Conform primarului Ioan Popa, lucrările la aceste proiecte ar urma să înceapă anul viitor.

„Noi am depus la CNI, în urmă cu două luni o listă cu nouă proiecte în valoare de peste 25 de milioane de euro, din care șase sunt pe infrastructură rutieră. Un pachet conține de exemplu străzile din cartierele aparținătoare. O altă listă conține un pachet de străzi din Dealul Crucii, Rândurile I, II, III, Feroviarului și așa mai departe, o altă listă conține Moroasa veche, pe care am proiectat-o deja, este în stadiul de PT și putem să ne apucăm de lucru. O altă listă cuprinde un pod pe sub pasajul de la Intim și o legătură rutieră care să lege Govândariul, prin zona respectivă, de Aqualand, mall și parcul industrial, Mociur. Aceste cinci proiecte au fost introduse pe lista sinteză, adică au fost aprobate și semnate de către ministrul Dezvoltării ca fiind finanțabile. De aici mai departe ține de noi să luăm legătura cu Compania Națională de Investiții, să le furnizăm documentele necesare, studii geo și așa mai departe și se vor face lucrările.

Mai sunt trei proiecte care nu au intrat în această listă sinteză, unul este drumul de 5 km, de la km 8 în Țerova, parte din centura Reșiței, pe care o vom introduce pe fonduri europene. Dar din nouă proiecte depuse, cinci au fost aprobate și vor fi executate în anul următor. Până în primăvară terminăm toate documentațiile și se licitează lucrările.

Reșițenii care nu au înțeles încă trebuie să înțeleagă că de multe ori de la voință la putință este o diferență. Este bine să vrei, dar trebuie să și poți. Și noi, nu facem altceva, în ultimii 3-4 ani, decât să identificăm surse de finanțare pentru a rezolva cât mai multe probleme de infrastructură. Eu le cunosc pe toate, faptul că nu s-a asfaltat încă în cartierele aparținătoare ale Reșiței, nu înseamnă că nu știu de ele, însemnă că nu am avut sursă de finanțare. Pas cu pas le identificăm și le rezolvăm pe toate. Trebuie doar un pic de răbdare”, a declarat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

Iată proiectele din Reșița, incluse pe lista aprobată de ministrul Ion Ștefan:

 • Legătura rutieră între artera principală a Reșiței și parcul industrial zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun, municipiul Reșița, județul Caraș-Severin
 • Reabilitare străzi în cartierul Moroasa, municipiul Reșița, județul Caraș-Severin
 • Modernizare străzi în localitățile componente Țerova, Câlnic și Doman, municipiul Reșița, județul Caraș-Severin
 • Reabilitare străzi Rândul II și Rândul III, municipiul Reșița, județul Caraș-Severin
 • Reabilitarea străzilor Rând I, Ciocârliei, Semenic, Siret, Avram Iancu și Ceretului, municipiul Reșița, județul Caraș-Severin

Celelalte proiecte incluse pe listă se referă la modernizarea și reabilitarea unor tronsoane de drum și străzi din localitățile Armeniș, Bozovici, Buchin, Ciclova Română, Ciudanovița, Cornereva, Ezeriș, Glimboca, Lăpușnicel , Măureni, Ocna de Fier, Oțelu Roșu, Pojejena Răcășdia, Sasca Montană, Socol, Teregova, Zăvoi și Zorlențu Mare.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Tiberiu Padurean

  Va mulțumesc că ați șters comentariul și că a fost prins în maretele proiecte ale Resitei și Bulevardul Poet Chichere. Este momentul propice pentru a fi vizitat . A se studia și PUZ Valea Calnicelului de care PUZ se pare că nu interesează pe nimeni din primărie .

 2. zero

  “Eu le cunosc pe toate …”, a declarat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

  Mai puţin hidranţii “morţi” din centru :)

 3. Reșițean

  Ciudat cum pe “ultima sută” se deschid lucrări și se găsesc finanțări (dar până acum de ce nu au fost bani ?) la o mulțime de “obiective” ? Sunt însă fonduri interne, unde sunt mult trâmbițatele fonduri europene ? Poate că banii interni sunt mai ușor de accesat și pentru alte “obiective” mai personale…(blocul privat din centru ?). Cu cât mai multe începute, cu atât mai bine… Oricum, metoda e aceeași ca în ultimii 30 de ani, se îngrașă porcul numai înainte de Crăciun (a se citi înainte de alegeri), că să păcălească oamenii !

 4. Belphegor

  Dacă le reabilitează Lățelu’ ca pe Kogâlniceanu, mai bine se lasă păgubaș. Dar, de fapt, are nevoie de ”finanțare”, nu? Eu nu-l votez nici cu mascații după mine.

 5. Sceptic

  La ritmul la care se lucreaza, se vor termina in al IV-lea , daca nu al V-lea mandat al primarului actual . Podul de la Cultural se mestereste de vreo 2-3 ani, si nu e o vreo construcție. Asteptam mall-ul si aqualandul în următorii 15-20 de ani. Poate doar partia de schi de la Valiug va fi in urmatorii 4-8 ani. Timpul e cu noi, primarul e tânar și poate cu ajutorul cetatenilor va avea un ajutor consistent la CJ. Succesuri !!! :-)

 6. Bercsenyi Cornelia

  Dar străzile adiacente Centrului Civic: Salcâmilor, Roșiorilor, Eminescu, etc, pe când, că aici nu există vehicul care să scape cu suspensiile întregi!!
  Așteptăm de când o reabilitare a lor că suntem în buricul târgului!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei