Primarul stațiunii Băile Herculane a căutat încă de la începutul mandatului soluții pentru a reuși reabilitarea clădirilor monument istoric aflate în patrimoniul orașului din Valea Cernei.
După ce administrația locală condusă de Cristian Miclău a identificat toate clădirile monument aflate în degradare, a mărit impozitul cu 500%, forțând astfel mâna celor care dețin „aceste bijuterii” să ia măsuri care să stopeze distrugerea lor. Printre aceste clădiri se află și Gara Băile Herculane cu clădirea anexa, monument istoric clasa A.
„Mă bucur foarte mult să vă informez că toate aceste acțiuni au dat roade și CNCF CFR SA –SRCF Timișoara a hotărât reabilitarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri monument istoric din Orașul Băile Herculane în cadrul proiectului „Modernizarea/Reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România „CF Timișoara –Lot1 Stația Băile Herculane “, spune edilul orașului Băile Herculane.
Totodată, administrația locală condusă de Cristian Miclău vrea să schimbe imaginea întregii zone din apropierea gării. În locul chioșcurilor inestetice vor fi realizate construcții care să se încadreze în peisajul arhitectural al zonei.
„Având în vedere că toate chioșcurile din zona Gării Băile Herculane au la baza un contract de închiriere cu CNCF CFR SA, vom impune niște reguli foarte clare în legătură cu realizarea comerțului stradal în această zonă. Mai exact, având în vedere că Primăria Orașului Băile Herculane a elaborat un regulament privind comerțul stradal, se va impune un model de chioșc care să se încadreze în caracterul architectural al zonei. Această acțiune va continua și pe zona de 7 Izvoare unde, la fel, se vor stabili punctual toate condițiile cu privire la dezvoltarea corectă și uniformă a zonei. Toată acțiunea este sprijinită de Consiliul Județean Caraș- Severin, prin președintele Romeo Dan-Dunca”, a declarat primarul orașului stațiune din Valea Cernei, Cristian Miclău.
Citește și „Cea mai frumoasă gară din România va fi repusă în valoare“ – afirmă Romeo Dunca
Lorena POENARU