Primarul comunei Șopotu Nou, Baba Păun, suspendat de prefectul Gâfu

paun

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a emis ordinul de suspendare de drept a mandatului de primar al comunei Șopotu Nou. Ordinul prefectului vine după ce Baba Păun a fost arestat preventiv la finalul săptămânii trecute, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a emis, în data de 15 iunie 2021, Ordinul privind constatarea suspendării de drept a mandatului de primar al comunei Șopotu Nou, judeţul Caraş-Severin, al domnului Baba Păun, ca urmare a adresei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, transmise Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin în data de 14.06.2021 şi înregistrată cu nr. 9876/14.06.2021, prin care s-a comunicat mandatul de arestare preventivă nr. 30/UP, emis la data de 12.06.2021, cu privire la inculpatul Baba Păun, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iunie 2021 până la data de 11 iulie 2021 inclusiv”, transmite Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Caraș-Severin.

Suspendarea durează până la încetarea măsurii de arestare preventivă.

Pe perioada suspendării mandatului de primar, atribuțiile acestuia vor fi exercitate de drept de viceprimarul comunei.

Reamintim, Baba Păun a fost reținut la finalul săptămânii trecute, alături de o altă persoană, un diriginte de șantier, procurorii DNA susținând că în perioada 2011 – iunie 2021, cei doi suspecți, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în dosar), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect „înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri.

Citește și Primarul comunei Șopotu Nou, reținut de DNA pentru luare de mită!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei