Primăriile din Caraș-Severin vor primi în acest an 27 de milioane de lei

 

dunca

Chiar dacă s-a ferit să facă o apreciere de ansamblu asupra bugetului din acest an al Consiliului Județean Caraș-Severin, președintele instituției, Romeo Dunca a declarat aseară, la Reper24 live, că suma ce va fi alocată UAT-urilor se ridică de 27 de milioane de lei.

Este o sumă nici mare, nici mică, o sumă cu care se pot face anumite lucruri în regim de avarie. Vom ține cont de proiectele aflate în derulare care necesită finanțare. Sunt convins că nevoia de bani este mult mai mare decât sumele pe care putem să le alocăm. 

„Va fi un buget transparent care va ține cont de anumite criterii. În primul rând e vorba de numărul de locuitori și pentru că nu există un recensământ exact, iar populația este în continuă mișcare, cred că putem să alegem drept criteriu prezența la vot.

Vom face o analiză a proiectelor fiecărei primării, a necesității susținerii celor în derulare cu mijloace proprii, pentru că există multe proiecte depuse pe care din păcate nu avem sumele necesare să le susținem. Deci dacă un proiect există, se lucrează la el și nevoia este stringentă îl vom finanța. Vom analiza seriozitatea și interesul fiecărui primar de a recupera de la populație sumele datorate la bugetul local, pentru că este normal să spui că nu ai bani, dacă ai un grad de colectare scăzut. Vom face un clasament al UAT-urilor, în ordine descrescătoare a performanțelor și cele care au un grad mic de colectare vor fi penalizate cu un procent mic din această sumă”, a explicat Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a mai precizat că se va ține cont de asemenea de primăriile care au fost în trecut văduvite de alocări bugetare, pentru că au fost UAT-uri care de ani de zile nu au primit bani. „Una peste alta, banii vor ajunge în fiecare localitate și vor fi împărțiți după aceste criterii“, a mai spus Romeo Dunca.

Suma alocată în acest an către UAT-urile din județ este cu 3 milioane de lei mai mare față de alocarea de anul trecut, iar primăriile care gestionează unități sanitare vor primi fonduri suplimentare.

foto: arhivă

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei