(P) Cele mai populare jocuri video pe care le poți juca cât stai în casă

jocuri

 

Fie că ești un pasionat al jocurilor video sau doar ce ai început să faci cunoștință cu această lume vastă, trebuie să cunoști care sunt cele mai populare jocuri video. Cum pandemia ne-a determinat să petrecem mult mai mult timp în casă, jocurile video sunt o modalitate bună de a ne destinde și a ne distra. Există sute de jocuri pe care le poți încerca, dar dintre acestea sunt câteva ce au un număr mare de fani.

Call of Duty: Modern Warefare

Call of Duty este produs de către Activision și este un shooter foarte popular. Modern Warefare este al 16-lea joc din această celebră serie și a fost lansat în octombrie 2019 pentru Windows, PlayStation 4 și Xbox One. Jocul urmărește povestea agentului CIA și a forțelor britanice care lucrează împreună pentru a încerca să salveze țara ”Urzikstan” de la invazie.

Mortal Kombat 11

Acesta este unul dintre cele mai populare jocuri video de luptă și este produs de către Warner Bros. Interactive Entertainment. A fost lansat în Aprilie 2019 pentru PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, dar și Windows, ceea ce înseamnă că poate fi jucat și de pe un gaming laptop, cautati ofertele Emag. Este, bineînțeles, al 11 joc al seriei, fiind succesorul lui Mortal Kombat X, care a fost lansat în 2015. Ed Boon, creative director al Mortal Kombat, spune că Mortal Kombat 11 va fi sfârșitul poveștii, dar nu și sfârșitul seriei.

Fortnite

Un alt joc multiplayer de tip shooter ce rămâne foarte popular în întreaga lume este Fortnite. Acesta a fost dezvoltat de către Epic Games și a fost lansat în 2017. Are 3 moduri diferite de joc: Battle Royale, Save the World și Creative. Fortnite este în continuare un joc foarte jucat, deși are o interfață mai apropiată desenelor animate. Sunt foarte mulți gameri ce fac stream sau vloguri și care au codus la această popularitate cresuctă a acestui joc.

Gaming laptop de la eMAG

Minecraft

Cel mai bine vândut joc video al tuturor timpurilor este Minecraft. Acesta a fost lansat în 2011 și a fost achiziționat de Microsoft în 2014. Jocul s-a vândut în peste 200 de milioane de unități. Este un joc îndrăgit atât de către adulți cât și de copii, ce permite jucătorului să exploreze și să constriască după bunul plac. Aspectul jocului este unic, fiind unul pixelat, format din cuburi.

Grand Theft Auto V

Produs de către Rockstar Games și lansat în 2015, Grand Theft Auto V face parte dintr-o serie de jocuri foarte populare. După cum sugerează și numele, jucătorii trebuie să comită infracțiuni și să încerce să nu fie prinși de către autorități. Până în momentul de față acest joc s-a vândut în peste 140 de milioane de copii, fiind al doilea cel mai bine vândut joc video din lume după Minecraft.

League of Legends

League of Ledgens este un joc de tip multiplayer online battle arena și a fost dezvoltat de către RIOT Games în 2009. De atunci popularitatea sa doar a crescut, în momentul de față având aproximativ 103 milioane de jucători activi în fiecare lună, comparativ cu rivalul său, Dota 2, care are aproximativ 13.5 milioane de jucători activi lunar. Putem compara aceste numere inclusiv cu jocul Overwatch care are 15 milioane de jucători. Modul clasic de League of Ledgends presupune lupta dintre două echipe formate fiecare dintr-un număr de 5 jucători. Fiecare are un rol important în câștigarea meciului, iar scopul final este distrugerea bazei echipei adverse. LoL a devenit atât de popular încât are propriul campionat mondial. Primul sezon a avut loc în 2011, iar premiul a fost de 100,000 de dolari. Ca și comparație pentru cât de repede a crescut popularitatea acestui joc video, premiul campionatului din 2020 a fost de 2,225,000 de dolari, de aproximativ 22 de ori mai mult față de prima ediție.

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei