PREMIERĂ: Campionii naționali la scrabble s-au reunit pentru prima dată în Caraș-Severin! La Bocșa!

modelmic+editorial

Cei mai buni jucători de scrabble din România s-au întrecut în cuvinte la Bocșa, în acest weekend. O adevărată premieră pentru orașul bocșenilor, și pentru Caraș-Severin, fiind pentru prima dată când județul nostru găzduiește o competiție de scrabble cu o asemenea greutate.

A fost vorba despre cea de-a doua ediție din acest an a Campionatului Național pentru Seniori. Alegerea Bocșei, și implicit a județului Caraș-Severin, nu-i miră pe iubitorii de cuvinte. Cum să nu găzduim o competiție națională, când județul are el însuși propriul campion național, pe Corneliu Faur?!

Corneliu a obținut în 2010 titlul suprem la Campionatul de Scrabble, ceea ce înseamnă că a câștigat detașat toate titlurile în fața celor mai mari iubitori de scrabble din țară. O altă performanță  cu care se mândrește  este locul întâi la Cupa României de scrabble din 2013.

Tot pe podium s-a regăsit și ieri campionul cărășean, pe locul III, făcând cinste județului la el acasă.

Competiția din acest weekend a debutat vineri cu proba de libere la care au participat 17 concurenți. Mare parte a probei s-a jucat afară, din cauza unei pene de curent, spre deliciul și inspirația participanților care au avut la dispoziție natură și liniște pentru cuvinte inspirate.

IMG-20160624-WA0020

Sâmbătă s-au jucat alte trei probe: duplicat clasic, compunere și anticipare, cu 21 de concurenți, iar duminică două probe: duplicat copletiv și duplicat eliptic.

După o bătălie strânsă în ringul cuvintelor, Alexandru Lăcătîș a fost cel care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, obținând locul I. Pe locul II s-a clasat Laurențiu Sandu, iar pe locul III, reșițeanul Corneliu Faur.

IMG-20160626-WA0004

Campionatul național de Scrabble din acest an are în total 5 etape. Două dintre ele s-au consumat deja la Sibiu și Bocșa, urmând cele de la Cluj, Piatra Neamț și turneul final de la București.

Competiția de la Bocșa a fost organizată de clubul sportiv Argus Tg. Frumos.

„Această etapă este o adevărată provocare pentru mine. M-ar bucura nespus și prezența unor jucători mai vechi, care din diverse motive au rupt la un moment dat legătura cu competițiile de scrabble”, explică Florica Bezan, reprezentanta clubului sportiv.

IMG-20160625-WA0010

 

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei