Prefecții fără școală și „tuta“ de la Apele Române

aa

Mă uit ca prostul pe site-urile de știri naționale, mă frec la ochi, îmi dau cu apă rece pe față și…ioc, același lucru îl văd. Primul e acela că actuala coaliție de guvernământ și-a împărțit ciolanul prefecturilor: PNL va avea 23 de prefecți, USR PLUS – 14 și UDMR – 5. PNL a cedat județe importante și capitala, însă a obținut Sibiu și Bihor. Ce face cu ele? Păi ce a făcut și cu celelalte. Sibiul e fieful prezidentului, iar la Bihor a înnăbușit răzmerița. Care ar putea să se iște la Cluj, unde prefectul e UDMR-ist. Mă rog, e mămăliga lor, o împart cu cine a avut loc la masă.

Deranjant e însă un alt aspect: Guvernul a aprobat în ședința din 27 ianuarie proiectul de OUG care prevede modificarea statutului prefectului și subprefectului, astfel încât aceștia să nu mai fie înalt funcționari publici, ci să aibă funcție de demnitate publică. Prefecții și subprefecții își vor păstra calitatea de înalt funcționar public doar pentru o perioadă de maxim 30 zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Adică nu mai trebuie să ai pregătirea necesară, ci e suficient să fi în grațiile unui anumit partid politic pentru a ajunge într-un asemenea post. Parcă trăim într-un film ireal, iar scenaristul și regizorul sunt mangă și spun bancuri tâmpite.

Dar de ce să ne mai mirăm când la Apele Române a fost angajată o tută, că nu pot să-i spun altfel, care după ce a terminat facultatea de Chimie (mă întreb cum, pentru că nu știe nici măcar abrevierea elementelor chimice) a petrecut 5 ani la Master. Aaaa, mi-am zis, poate nu știe tăntuca prea multe din facultate, dar s-a specializat la Master. Abia într-un târziu am priceput și eu că master nu era masterul de după facultate ci un club unde a profesat ca…ospătăriță. Neștiință tinerei angajate a fost scoasă la iveală de Gabi Musteață,  director tehnic la Apele Române, ABA Prut-Bârlad, care pentru „tupeu” a fost pur și simplu înlăturat din funcție. Metoda, una subtilă: desființarea postului.

Adică haideți să ne lămurim. Când era la putere ciuma roșie, liberalii țipau ca din gură de șarpe că sunt angajate în aparatul public de stat, pe salarii dolofane, tot felul de indivizi a căror singură calitate era că sunt membrii de partid sau protejați ai acestora: unchi, veri, nepoți, amante, șoferi sau mai știu eu ce. Nu e bine strigau și liberalii și useriștii într-un glas; rușine. Rușinea asta era la ăia, la noi….. La noi vorba unei alte cucoane, nu-i mai rețin numele și probabil nici nu merită, pentru că a intrat în coșul de gunoi al istoriei politice post decembriste: „Ciocu mic la voi, acum noi suntem la putere“

Da fraților, voi sunteți la putere, dar la națiunea asta nu vă gândiți? Doar la ciolan și cașcaval? Nu există oameni competenți în 3 partide înfrânte la alegerile parlamentare de ciuma roșie? Nu aveți cadre de nădejde care să fi făcut și ei o facultate pe bune, nu doar pe ospătărița la…Master? Oare să fi plecat oamenii competenți din țară? Sau se țin departe de voi ca și când ați fi ciumați. Nu de alta dar se pare că se adeverește proverbul care spune că dacă te bagi în vălău…te mănâncă porcii.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei