Continuă rapelul pentru cadrele medicale în centrele de vaccinare din Caraș-Severin

a

Cea de a doua doză de vaccin se administrează și în această săptămână cadrelor medicale din Caraș-Severin, dar și populației. Sunt funcționale centrele din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă pentru personalul medical și pentru populație, după cum a precizat prefectul județului Cristian Gâfu. Se așteaptă acceptul de a intra în platforma on-line de programare pentru centrul de la Sabin Păutza Reșița și sunt finalizate din punct de vedere administrativ celelalte centre.

„Avem centrele de permanență din Bozovici, Slatina Timiș și Ezeriș unde vor funcționa și centre de vaccinare, iar celelalte până la 16 sunt pregătite și ar putea funcționa chiar de astăzi. Tot ceea ce mai trebuie făcut este să fie urcate toate aceste centre în platforma națională și desigur, alocate cote de vaccin. Din păcate aici este problema: nu se alocă mai multe doze de vaccin din cauza situației internaționale. Firmele producătoare au anunțat deja o reducere a producției pentru extinderea capacității de fabricare. Această situație va fi depășită în două – trei săptămâni, dar nu afectează persoanele care s-au vaccinat deja cu prima doză și trebuie să facă rapelul“ a declarat pentru Reper 24, prefectul Cristian Gâfu.

În pofida criticilor aduse de mai mulți locuitori ai județului pentru organizarea centrelor de vaccinare, prefectul a mai precizat: „În Caraș-Severin, până la începutul acestei luni au fost primite în total 9.370 de doze de vaccin și au fost administrate deja 8.600. Astăzi se centralizează de către Direcția de Sănătate Publică toate solicitările și se va face o nouă comandă la depozitul din Timișoara, urmând ca dozele necesare să ajungă mâine în județ și tot mâine să fie distribuite centrelor de vaccinare conform solicitărilor acestora. Eu sper ca până la sfârșitul acestei săptămâni să putem spune că am vaccinat deja 10 mii de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 5% din cei ce trebuie să fie vaccinați. Pot să vă mai spun că am avut persoane care au venit din alte județe să se vaccineze, ceea ce înseamnă că în pofida bâlbâielilor inerente unui debut, am reușit să ne organizăm mai bine decât alte județe“ a mai precizat prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Julieta

    Omule,tu esti sef peste poporul din Caras.Ocupati-va de caraseni voi astia cu 30% spor,va luati salariul dupa oamenii acestui judet.Vad in statisticile nationale ca judetul este pe locul 2 in Romania la vaccinat esentialii.BRAVO,sa lucreze aia pentru salariile voastre!Nu va pasa de cronici,nu va pasa de batrani.Rusine!Voi v-ati vaccinat si restul nu mai conteaza.Asa sa va ajute Dumnezeu.Tot sa vina tinerii pe meleagurile carasene….

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei