Peste 50 de șoferi cărășeni au rămas fără permis din cauza vitezei!

permis

Polițiștii cărășeni nu îi iartă pe șoferii care încalcă legea în timp ce se află la volan. Astfel că, în perioada 23 noiembrie – 01 decembrie 2020 oamenii legii au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 1.100 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat legislația în vigoare.

De asemenea, au fost reținute și retrase 75 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În cursul săptămânii trecute și în perioada minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată, în colaborare cu inspectori ISCTR, au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane, care au vizat și verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020, pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 1.138 de sancțiuni contravenționale, dintre care 403 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Dintre cele 1.138 de sancțiuni contravenționale, 792 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 346 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, respectiv pentru nepurtarea măștii de protecție.

59 de pietoni și 48 bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de circulație a bicicletelor pe drumurile publice.

6 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor și vehiculelor și 1 conducător auto aflat sub influența alcoolului, în cazul căruia la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost sancționat cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Alți 13 conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-a reținut permisul de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legal admise.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 57 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cele 9 zile, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere, după cum precizează IPJ Caraș-Severin într-un comunicat de presă.

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei