(E) Marian Florea: „PER, singurul partid pentru care mediul nu este un dosar într-un sertar!”

florea

Proiect de candidat – Marian Daniel Florea – Candidat PER pentru Senatul României:

Dacă discuțiile la nivel mondial despre consecințele schimbărilor climatice create de oameni: creșterea nivelului mării, răspândirea deșerturilor, extreme meteorologice severe, precum furtunile, secetele, inundațiile și topirea gheții arctice și a ghețarilor ni s-au părut până acum o poveste, observam în ultima vreme că efectele acestor schimbări au ajuns și la noi. Observăm tot mai des fenomene meteorologice extreme: zile extrem de toride urmate de furtuni tot mai puternice care creează viituri și inundații fără precedent, anotimpurile își schimbă caracteristicile devenind tot mai atipice.

Sunt destule motive pentru care trebuie luate măsuri, mai devreme decât mai târziu. Lupta împotriva schimbărilor climatice și găsirea de surse de energie alternative din surse regenerabile care să înlocuiască combustibilii fosili sunt cele mai mari deziderate ale ecologiștilor.

Îmbunătățirea condițiilor de climă prin tehnologii fără emisii necesită eforturi comune și soluții politice consecvente și fezabile. Din acest punct de vedere România are un potențial semnificativ cel puțin în ceea ce privește producția de energie din surse eoliene. Dar pentru aceasta este nevoie de consens și de unitate între toate forțele politice. Este nevoie în primul rând de bunăvoință, deoarece nu credem că există vreun partid să nu susțină, cel puțin la nivel declarativ, demersuri ecologice. De aceea, Partidul Ecologist Român va susține cu putere toate demersurile de dezvoltare a industriei energetice „verzi”.

Dacă în România era marilor poluatori industriali a dispărut cu tot cu marea industrie acum suntem martorii unui alt tip de poluare, poate la fel de nocivă și neplăcută, poluarea casnică. Munții de PET-uri, dealurile de cartoane și câmpiile de pungi compun un relief dintre cele mai dezgustătoare. În tot acest peisaj, autoritățile fac doar figurație în presă, în timp politicile de colectare selectivă și gropile de gunoi ecologice rămân doar pe hârtie, în timp ce Europa ne bagă sula în coaste pentru nerespectarea unor acorduri semnare de România în acest sens, în condițiile în care cele mai multe astfel de proiecte pot fi finanțate din bani europeni.

Dezinteresul actualului Parlament pentru problemele de mediu reprezintă încă un motiv ca un partid ecologist care are ca prioritate politicile de mediu și dezvoltarea durabilă să acceadă în legislativ.

La alegerile din 6 decembrie ne bazăm pe sprijinul dvs. să luați decizia înțeleaptă și să votați PER, singurul partid pentru care mediul nu este un dosar într-un sertar, ci prioritatea absolută.

Votați PER! Votați bradul! Votați pentru un viitor mai curat!”

 

Redacția

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei