Peste 3.000 de cărășeni și-au găsit un loc de muncă în primele zece luni ale anului

a

3.075 persoane au fost angajate prin intermediul  Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin în  primele zece luni ale anului 2020, ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislația în vigoare, se precizează într-un comunicat al agenției cărășene.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 octombrie 2020, 936 au vârsta peste 45 de ani, 806 au vârsta între 25 și 35 de ani, 762 au vârsta între 35 și 45 de ani, iar 544 sunt tineri sub 25 de an. În funcție de rezidență, 1.825 persoane angajate în perioada de referință provin din mediul urban, iar 1.250 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale și postliceale (1.240), gimnaziale (693), profesionale (616), 276 persoane fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele zece luni ale anului 2020, 2.075 (67,48%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Caraş-Severin. În primele zece luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.821 persoane.

Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Toate măsurile  de  stimulare  a  ocupării  forței  de  muncă  sunt  detaliate  pe  site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.

Mai multe informații privind rezultatele aplicării  măsurilor de stimulare a forței de muncă ale AJOFM Caraş-Severin sunt disponibile pe www.anofm.ro , la secțiunea dedicată județului Caraş-Severin /Programe, Strategii, Statistici.

sursă foto: banatfm.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei