(E) Marian Daniel Florea: „O țară fără capital propriu, e o țară fără viitor!”

florea

Candidatul Partidului Ecologist Român, organizația Caraș-Severin pentru Senatul României susține că economia românească e controlată de companii cu capital străin care urmăresc profitul cu orice preț, iar dacă va ajunge, în urma votului cărășenilor, în Parlamentul României va propune și susține proiecte de legi care să protejeze firmele comerciale românești față de concurența, dacă nu neloială, cel puțin disproporționată a companiilor străine.

„Comerțul de la noi este controlat de 7 mari lanțuri de magazine, care ne vând produse din țările lor de origine de la alimente procesate industrial, pline de aditivi care ne îmbolnăvesc, până la produse chimice pentru curățenie pline de chimicale care nu respectă standardele din țările lor, dar la noi sunt bune, ori produse industriale sau electronice cu valoare adăugată mare, care produc salarii și bunăstare pe alte meleaguri. În tot acest timp, pentru a acoperi balanța comercială, România exportă materii prime la prețuri derizorii, dar în cantități mari care în timp vor seca țara de resurse naturale vitale. Vindem petrol brut și cumpărăm produse petroliere procesate în Austria, vindem grâu și cumpărăm pâine congelată din Ungaria și exemplele pot continua. Ne vindem viitorul pe un preț de nimic în timp ce companiile străine fac profituri uriașe!

Faptul că domeniul comerțului a fost (voit sau nu) nereglementat a permis acestor mari companii sa acapareze și să controleze acest sector al economiei, formând un cartel care va distruge în curând comerțul și producătorii români de alimente și bunuri de larg consum. Supermarketurile au devenit și producători de bunuri de tot felul, promovând în magazinele lor produsele marcă proprie pentru care practică un preț redus, în timp ce pentru produsele românești similare practică un adaos comercial crescut, făcându-le greu accesibile. (Puteți constata la raft prețuri duble pentru produsele românești: pateu, mezeluri, lactate față de produsele similare marcă proprie a respectivului supermarket).

În cazul în care voi primi încrederea dvs. și vă voi reprezenta în Parlamentul României, voi propune și susține proiecte de legi care să protejeze firmele comerciale românești față de concurența, dacă nu neloială, cel puțin disproporționată a companiilor străine.

Partidul Ecologist Român sprijină întreprinderile ecologice, cooperativele și inițiativele locale și consideră că zilele globalizării sălbatice și capitalismului corporativ care îmbogățește doar o mână de oameni, în timp ce pun în pericol oamenii, comunități locale și planeta trebuie să ia sfârșit.

Puteți, la rândul dvs. ajuta comunitatea din care faceți parte cumpărând de la MAGAZINE LOCALE PRODUSE ROMÂNEȘTI, așa mențineți capitalul în comunitate și sprijiniți producători locali”, susține Marian Daniel Florea – Candidat PER la Senatul României.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei