Oțelu Roșu este de astăzi proprietar cu acte în regulă pe ștrandul din localitate

malaiescu

Greu de crezut, dar nu imposibil de realizat, pare să fi fost deviza edilului Luca Mălăiescu, cel care a pus ochii pe ștrandul din orașul Oțelu Roșu și și-a propus să-l aducă în patrimoniul localității din Valea Bistrei. Au urmat discuții, negocieri, acorduri verbale, urmate astăzi de o licitație la care a participat și Primăria. Și a câștigat. 

În urma licitației de astăzi pot afirma cu certitudine că orașul Oțelu Roșu a devenit proprietar, cu acte în regulă, pe ștrandul din localitate. Spun acest lucru pentru că din anul 1990, niciodată Oțelu Roșu nu fost proprietarul de drept. Personal, am o satisfacție deosebită datorită faptului că atât noi, cei din prezent, cât și generațiile viitoare se vor putea folosi de această zonă de agrement, indispensabilă unei localități precum orașul nostru.

Chiar de la începutul săptămânii viitoare vom depune toate eforturile necesare pentru a readuce ștrandul la un nivel acceptabil de funcționabilitate. Din păcate, anul acesta nu vom mai putea face investiții majore, investiții pe care mi le doresc foarte mult, dar preconizez ca din 15, cel târziu 30 iulie să putem să deschidem această zonă de agrement. De anul viitor, vreau să creăm un brand pentru ștrand ce poate să aducă un plus valoare zonei și orașului și întregii Văi a Bistrei; preconizez organizarea de la anul a unui festival care să fie reprezentativ pentru oraș și această zonă minunată“, a precizat pentru Reper 24, edilul Luca Mălăiescu.

Lucrările de reabilitare a acestei zone de agrement nu sunt puține și nici ieftine, lucru luat în calcul de primarul de la Oțelu Roșu: „Noi am luat în calcul aceste costuri încă din momentul în care am dorit să-l achiziționăm. Vrem să depunem și un proiect pe fonduri europene pentru a crea un mini aquaparc în zona ștrandului. Sper să găsim portița prin care să putem accesa fondurile europene necesare realizării acestui proiect. Dacă nu se va putea acest lucru, vom executa lucrările din bugetul local; am avea nevoie de aproximativ 100 de mii de euro pentru a transforma acest ștrand într-o perlă a Văii Bistrei“. 

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei