Carașova, tot mai depopulată! Petru Bogdan: „Noi am fost creați să trăim în comunitate!”

pb

Cărășenii continuă să plece la muncă în străinătate, atât cei din mediul urban, cât și din cel rural. Situația se întâlnește și în satele și comunele din jurul Reșiței. Primarul din Carașova, Petru Bogdan, spune că se confruntă cu o depopulare masivă, în localitățile pe care le administrează aproape că nu există casă din care să nu fie plecat cineva peste hotare.

Ne-am depopulat școlile, sunt familii plecate cu copii. Noi am avut clase paralele din clasa I până în clasa a VIII-a.

Eu nu sunt nici asistent social și nici psiholog, dar plecarea părinților, a mamelor în mod special, lasă urme în ceea ce privește dezvoltarea și formarea personalității individului care crește într-o familie de unde părinții sunt mereu plecați.

Am simțit acest lucru pe pielea mea, în familia noastră, am și eu 2 copii, erau mici și soția trebuia să plece, fetița avea 3 ani. Copiii au simțit lipsa iubirii materne.

La o anumită vârstă, când nu conștientizează valoarea materială, copilul când trăiește inocența avea nevoie de mamă. Noi am fost creați să trăim în familie, în comunitate și asta va lăsa urme în situația pe care o trăim acum”, spune primarul Petru Bogdan.

Edilul afirmă că salariul de primar nu este unul consistent, dar nu se poate plânge, cum de altfel precizează că nu se plânge nici de bugetul pe care îl are la Primărie, chiar dacă se mai întristează când se taie din banii alocați, cum a fost cazul în acest mandat, însă nu face din această situație un caz.

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei