Organigrama Primăriei Caransebeş e gata. Dar mai vine una!

modelmic

În şedinţa ordinară de vineri, 30 martie, consilierii caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind organigrama şi statul de personal pentru funcţiile publice şi contractuale din cadrul Aparatului de specialitate al primarului municipiului şi, de asemenea, desfiinţarea Serviciului Public Poliţia Locală Caransebeş, precum şi preluarea personalului din cadrul acestei structuri în acelaşi Aparat de specialitate al primarului.

Deşi consiliera liberală Andra Pleşa a venit cu amendamentul ca postul de şef de Cabinet al primarului să nu se desfiinţeze, aşa cum era prevăzut în forma iniţială a proiectului de hotărâre, propunerea a fost respinsă, ea nefiind susţinută nici chiar de Felix Borcean.

„Această organigramă este una preliminară, deoarece va mai urma una, care va avea repercusiuni în sensul restrângerii Aparatului de specialitate al primarului. Ca elemente mai deosebite, în cea aprobată astăzi ar fi trecerea Poliţiei locale în subordinea Primăriei, ca şi Serviciu, pentru a evita unele angajări pe posturile de jurişti sau pentru resurse umane. Un alt element a fost desfiinţarea funcţiei de şef de birou în Aparatul primarului, precum şi a funcţiei de director al Direcţiei de cadastru, aceasta devenind funcţie de şef serviciu, e o retrogradare, dar am schiţat cele două compartimente, Urbanism şi Cadastru, în subordinea arhitectului-şef, ca fiind două servicii. În rest, este vorba despre transformări de funcţii de personal contractual, în personal public”, a spus Felix Borcean.

cl

Până acum, a adăugat primarul municipiului, şi-au dat demisia, din diverse motive, cinci funcţionari din cadrul Primăriei. Vorbind despre viitoarea organigramă, edilul a adăugat că în cel mai scurt timp se va lucra la ea, aceasta urmând să fie gata în aproximativ trei luni. „Ca să mă fac mai bine înţeles, şi în organigrama actuală au fost desfiinţate posturi, dar angajaţilor li s-a oferit o altă variantă, pentru că încă mai aveam posturi disponibile. Modalitatea cea mai corectă de a desfiinţa posturi a fost aceea de a schimba statutul personalului contractual în funcţionar public, tocmai pentru a putea organiza concursuri pe posturi, astfel că respectivele concursuri se vor da între aceleaşi categorii de salariaţi”, a mai spus primarul municipiului.

Referitor la vaucherele de vacanţă, edilul a precizat că există o posibilitate foarte mare ca ele să fie acordate chiar de săptămâna viitoare, sau cel mai târziu imediat după Paşti.

Cosmin VLAD

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei