Niciun autobuz din Reșița nu va mai ieși pe traseu fără să fie dezinfectat!

autobuz

Autobuzele și microbuzele folosite de societate de transport urban din Reșița vor fi dezinfectate zilnic, în contextul măsurilor impuse de Ministerul Transporturilor, prin Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Măsurile au fost luate chiar de azi și constau în igienizarea și dezinfecția mijloacelor de transport în comun.

TUR vine cu informații detaliate despre pașii care vor fi respectați în acest sens:

Curăţarea se realizează zilnic (de două ori/zi) și ori de câte ori este nevoie și se execută după regula generală, respectiv de la tavan spre podea, de la zonele cu operaţii salubre la cele cu operaţii insalubre, îndepărtarea paianjenilor, măturare, ştergerea prafului şi evacuarea gunoiului, măturarea se realizează cu o mătură din sorg sau plastic, umezită.

Dezinfecţia se efectuează cu o soluţie formată din apă şi produse pe bază de Clorsialcool (sau alte biocide), conform indicaţiilor producătorului.

Dezinfecția balustradelor, a scaunelor, a validatoarelor și a aparatelor de plată a călătoriei,  presupune:

 • pulverizarea soluției de dezinfecție apoi ștergerea suprafeței cu o lavetă;
 • stergerea podelei cu soluţii speciale pentru distrugerea bacteriilor mijlocului de transport;
 • se pune eticheta „DEZINFECTAT” pe bordul autobuzului, fapt ce atestă că autobuzul poate fi scos pe traseu de către revizorii tehnici;
 • se închid ușile cel puțin 10 minute;
 • după efectuarea dezinfecției angajatul de la curățenie completează, împreună cu revizorul tehnic, procesul verbal de dezinfecție (anexa 1);
 • revizorul tehnic are obligația să adune de la autobuzele ce vor ieși pe traseu etichetele cu „Dezinfectie” predându-le personalului de la curațenie;
 • la fiecare capăt de traseu, personalul TESA dezinfectează zonele de contact (bare, mânere, scaune) din fiecare mijloc de transport”, spun reprezentanții compartimentului de relații cu presa din cadrul Primăriei.

Societatea de transport urban subliniază că pe traseu nu va mai ieși niciun mijloc de transport fără să fie dezinfectat, iar dezinfecția se va face în fiecare seară, după terminarea graficelor de circulație și ori de câte ori se consideră a fi necesar. De asemenea, fiecare șofer va deține în permanență soluțiile dezinfectante pe care să le folosească la nevoie.

auto

 

Citește și Popa anunță măsuri radicale! Se anulează Customul și se închid bazinul, creșele, centrele de zi și cluburile sportive!

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Dezinfecţia se efectuează cu o soluţie formată din apă şi …”

  Cu Napalm nu aţi încercat? Este cel mai eficient.
  Sau măcar cu Formol, timp de minimum 2-3 zile, cu etanşare.

 2. Johann Nicolescu

  Oare, asa sa fie ? ca nu se prea simte si nu se prea vede. Dar, speram ca macar un minim de responsabilitate si respect mai exista, mai ales in situatia crizei coronavirusului si calatorim bazandu-ne pe declaratiile celor de la TUResita. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim sanatosi.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei